Mor una nena de 20 mesos ferida en la pedregada d'ahir a la Bisbal

Una dona va ser ingressada i es van registrar una trentena de ferits lleus per contusions

ACTUALITZAT 7:58h | Una nena de 20 mesos ha mort aquesta nit com a conseqüència de les ferides causades per l'impacte de pedra en la tempesta d'aquest dimarts al vespre al Baix Empordà. La nena era a la Bisbal d'Empordà en el moment de la pedregada. Ha estat traslladada a l'hospital Josep Trueta, on ha mort. Segons ha pogut saber El Gerió Digital, l'impacte va tenir lloc mentre el seu pare la transportava en braços pel carrer intentant resguardar-se de la tempesta, moment en que li hauria caigut una pedra al damunt.

En la calamarsada també ha resultat ferida una dona, que està ingressada al Trueta, on ha passat la nit i ha rebut l'alta posteriorment. A més, més d'una trentena de persones han quedat ferides lleus i han estat ateses al CAP del municipi, la majoria a causa de contusions.

En qüestió d'entre deu i quinze minuts la Bisbal d'Empordà ha quedat tenyida de blanc per la calamarsada que ha caigut al municipi. Provenia del Pla de l'Estany on ja ha provocat destrosses com ara trencar el vidre d'alguns cotxes. Al seu pas pel Gironès, la tempesta també ha deixat pedres de dimensions considerables i quan ha arribat al Baix Empordà ha estat quan ha agafat més importància.

Alguns veïns asseguren que el diàmetre de les pedres arribava als 11 cm, una fita que podria ser rècord a Catalunya segons apunten alguns meteoròlegs. A causa de les tempestes, els Bombers han rebut 41 avisos al Baix Empordà, 39 a la Bisbal d'Empordà i 2 a Forallac. Els Bombers s'han trobat amb teules trencades i alguns cables caiguts. Una de les afectacions més importants és la claraboia despresa al carrer Ample.

L'alcaldessa accidental de la Bisbal d'Empordà, Carme Vall, ha explicat en una entrevista a Catalunya Informació que no recordava una pedregada tan important com la d'aquest dimarts al vespre.  A banda de les persones ferides, molts dels cotxes que hi havia aparcats al carrer han patit les destrosses de la tempesta. Capons abonyegats i vidres trencats és la tònica dominant als carrers de la Bisbal arran de la pedregada d'aquest dimarts al vespre.