Interceptada una autocaravana a la Jonquera amb més de 240 kg de marihuana i 5,6 de cocaïna

Els agents li van veure que portava la matrícula escrita en una fullola

La Policia Nacional ha interceptat una autocaravana a la Jonquera (Alt Empordà) carregada amb més de 240 quilos de marihuana i 5,6 de cocaïna. Els agents li van donar l'alto durant un control a l'AP-7, després de veure que a la part posterior, en comptes de la placa, hi havia una fullola enganxada amb els números i lletres de la matrícula.

Quan els van aturar, els dos ocupants de l'autocaravana es van posar molt nerviosos. A més, els agents van sentir una forta olor de marihuana. Amb l'ajuda dels gossos detectors, els agents van localitzar nombrosos paquets de droga. De fet, amagades sota un matalàs, hi havia fins a 206 bosses amb marihuana. Els agents van detenir els dos sospitosos, de nacionalitat búlgara, que han ingressat a presó.

La troballa de la droga es va fer el 27 de setembre, durant un control estàtic a peu de l'AP-7 que la Policia Nacional havia muntat en el marc de la lluita contra la delinqüència transfronterera. Durant el control, que va començar a les vuit del vespre, els agents van veure una autocaravana a la qual li faltava una placa de matrícula.

A la part de darrere del vehicle, en comptes de la placa, hi havia una fullola de fusta amb els números i lletres de la matrícula escrits a mà. La policia va donar l'alto a l'autocaravana i de seguida els agents van començar a sospitar. Els seus ocupants, dos búlgars, van posar-se molt nerviosos quan els van demanar cap a on anaven i van començar a respondre amb evasives i contradient-se l'un amb l'altre.

A més, la policia també va detectar molta fortor de marihuana que sortia de dins de l'autocaravana. Com que d'entrada no la podien registrar -els calia una ordre judicial- els policies van portar els gossos de la unitat canina fins al lloc, que de seguida van detectar la presència de droga.

Després de rebre l'autorització del jutjat, la Policia Nacional va entrar a l'autocaravana i va descobrir-hi fins a 206 bosses de marihuana ocultes sota un dels matalassos. En total, la droga pesava 242,790 quilos. A més, els agents també van trobar tres embalums més amb 5,675 grams de cocaïna a l'interior. També van comissar 3.315 euros en efectiu.

La policia va detenir els dos búlgars per un delicte contra la salut pública. Després de passar a disposició judicial, tots dos han ingressat a presó.