Figueres estudia traslladar la Guàrdia Urbana a l'edifici de l'escorxador comarcal

L'emplaçament va ser retornat al consistori per part del Consell Comarcal

L'edifici de l'escorxador comarcal de Figueres (Alt Empordà) es podria convertir en la nova comissaria de la Guàrdia Urbana quan l'espai, cedit al Consell Comarcal, va haver de ser retornat al consistori aquest estiu després que el 1997 fos propietat de l'ens per a desenvolupar-hi una activitat que Carns Figueres havia de dur a terme fins el 2027 i que va finalitzar per un concurs de creditors el 2018.

Fruit de tot plegat, la parcel·la de 6.112 metres quadrats es troba en desús i una vegada entregada la instal·lació, es va fer una acta de recepció de les instal·lacions, amb inventari de béns. Ara, amb l’acta notarial que certifica que no s’hi presta l’activitat d’escorxador, el terreny ha de ser retornat al seu propietari, l’Ajuntament de Figueres, com especifica el document de cessió.

Segons avança El Punt Avui, el trasllat de la seu de la Guàrdia Urbana, actualment a l'Avinguda de Salvador Dalí, es faria perquè aquest és un indret amb una "millor connectivitat", segons assenyala l'alcaldessa ,Agnès Lladó.

L’actual equip de govern ha posat sobre la taula la possibilitat i ho veuen com un possible projecte de futur i que en cap cas es podria començar a aplicar fins passat les eleccions municipals del maig de 2023, ja que a hores d'ara no deixa de ser una declaració d'intencions sense projecte redactat.