Figueres es reunirà amb la fiscalia per exigir responsabilitats a Endesa pels talls de llum al Culubret

També ha encarregat un informe per determinar els efectes de les interrupcions

L'equip de govern de Figueres (Alt Empordà) ha demanat una reunió amb la fiscalia per abordar les possibles "responsabilitats" d'Endesa en els talls de llum al Culubret. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que volen explorar "la possibilitat que insti un delicte contra el dret dels consumidors" per unes interrupcions que els veïns pateixen des de fa més d'una dècada.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha encarregat un informe per veure els efectes que els talls tenen en la xarxa d'enllumenat públic. "Els tècnics se'ns han queixat que estan fent malbé instal·lacions acabades de muntar i deixant sense llum el carrer", assegura Casellas.

En funció d'això, estudiaran "exercir la demanda que sigui pertinent pels perjudicis que pugui causar a la corporació". En el que portem d'any, ja s'hi ha produït 273 averies. "És una situació en la qual no és pot viure", afirma Casellas.

Casellas va fer l'anunci al torn de precs i preguntes del ple d'aquest dilluns arran d'una petició del regidor no adscrit, Carles Arbolí. L'edil va emplaçar l'equip de govern a emprendre vies legals per posar fi a una situació que s'ha cronificat al barri i que s'ha convertit "en una autèntica tortura pels veïns".

El vicealcalde li va respondre que compartia la seva visió sobre el problema i que tenen prevista una reunió amb la fiscal en cap de la fiscalia de Girona a mitjans de mes. "hi ha dies en què hi ha fins a cinc talls de llum. Imaginin no poder posar una rentadora o dir-li al teu fill que no pot jugar a la play com els altres nens", va remarcar Casellas. En aquest sentit, va dir que ho han intentat tot i que a través d'Endesa ja no hi veuen recorregut. En el que portem d'any, ja s'hi ha produït 273 averies. "És una situació en la qual no és pot viure", va assegurar.

Durant la seva intervenció, Casellas va admetre que aquesta via no ha tingut èxit a poblacions com Granada o Canyada la Real, a Madrid, però que ho intentarem. "Espero que ens puguin ajudar i es facin càrrec del drama del Culubret", va insistir.

D'altra banda, va assegurar que la lluita contra els cultius de marihuana s'està resolent "amb cert èxit" perquè s'estan concedint les entrades i registres que es demanen però va insistir que el problema de fons al barri és la "falta d'inversió" de la companyia.

A més, va explicar que arran de la municipalització de l'enllumenat, els tècnics han detectat que els talls de llum que pateix el barri estan fent malbé algunes instal·lacions. "Hem encarregat un informe, que esperem poder portar a la fiscalia i, pels perjudicis que pugui causar a la corporació, exercirem la demanda que sigui pertinent", va afegir.

Amb tot, Casellas va animar els veïns a unir-se per fer una demanda col·lectiva com a "acció directa" per "atacar per terra, mar i aire a qui no està fent la seva feina".