Cremen sis contenidors en l'onzè dia de vaga d'escombriaires a Salt

El conflicte es tensiona mentre els vaguistes diuen tenir el suport dels veïns

La vaga d'escombriaires de Salt (Gironès) entra avui en l'onzè dia d'aturada del servei i ho fa amb una crema intencionada de contenidors a tocar l'Ajuntament. Els veïns comencen a estar cansats de la situació i ho han manifestat d'aquesta manera mentre que el president del comitè d'empresa, Xavier Vives, assegura que "en cap cas" hi ha conflicte entre treballadors i veïns, afegint a més que tenen "tot el seu suport".

Tanmateix el malestar és palès i visible a les xarxes socials com també al carrer. L'incident d'avui ha tingut lloc a la 1:09h al carrer Àngel Guimerà número 65, a escassos 50 metres del consistori. Fins allà s'hi han desplaçat dues dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat que han treballat per extingir les flames que han cremat el contingut de sis contenidors i algunes restes d'escombraries que hi havia pel terra.

A primera hora d'aquest matí alguns curiosos s'hi apropaven per a prendre fotografies mentre lamentaven entre ells l'actitud dels escombriaires. Per la seva part, l'Equip de Govern ha ampliat l’expedient sancionador a l’empresa del servei de neteja i viària i recollida d’escombraries (FCC Medio Ambiente) per l’incompliment dels serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya i que establien que s’havia de garantir la mobilitat de les persones i vehicles i evitar l’aparició de problemes de salut pública.

L’expedient es realitza d’acord amb les auditories mediambientals que s’estan elaborant diàriament i que conclouen, entre altres, que hi ha illes de contenidors on fa fins a set dies que no es duu a terme la recollida. A hores d’ara, els incompliments dels serveis mínims ja preveuen sancions de fins a 100.000 euros a l'empresa.

Amb tot, els treballadors van amenaçar diumenge que la vaga "va per llarg" i no tenen intenció d'aturar-la fins que es compleixin totes les seves pretensions.