Caldes dispara contra la Generalitat i lamenta ''l'oportunitat perduda'' amb la Ryder Cup

Salvador Balliu revela que Madrid ja s'ha postulat i diu que "han fet tot el que els han demanat"

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, acusa la Generalitat d'haver-los "marejat" durant dos anys amb la possibilitat d'acollir la Ryder Cup. Balliu lamenta la decisió que ha pres el Govern i considera que s'ha perdut una oportunitat que difícilment es tornarà a presentar.

El batlle assenyala que han fet tot el que la Generalitat els ha demanat i assenyala que se senten "decebuts". "Tothom ha aprovat que es tirés endavant aquest esdeveniment, que és el tercer més important del món, menys la Generalitat", remarca.

L'alcalde també ha revelat que, un cop s'ha sabut la decisió de la Generalitat, la Comunitat de Madrid ja s'ha postulat per acollir l'esdeveniment, així com d'altres països que n'estaven pendents.

"Si perdem aquesta oportunitat és només per la Generalitat. Ens van demanar que no hi haguessin cases i hem retirat les cases, ens han dit com havia de ser el camp de golf i hem fet el projecte ajustant-nos a tot els que ens demanaven. Si no la volien, ens ho podien haver dit des del principi", lamenta Balliu.

L'alcalde carrega contra els responsables d'aquesta decisió, a qui fa responsables de "no tenir una visió global del país". "En aquest cas crec que s'equivoquen i això ens afectarà a tots", ha ressaltat el batlle.

Madrid la demana

Balliu també ha explicat que hi havia diversos aspirants a organitzar la competició de golf, però que Catalunya estava "clarament al capdavant". L'alcalde ha revelat que una de les aspirants ara passa a ser la Comunitat de Madrid que ja ha "aixecat el dit" per optar a ser la seu, si bé hi ha d'altres països interessats.

Amb tot, des de Caldes de Malavella encara han intentat posar-se en contacte amb els organitzadors de la Ryder Cup per tal d'oferir-los l'opció amb les instal·lacions que hi ha actualment, sense el tercer camp de golf. De totes maneres, Balliu no es mostra optimista, ja que el tercer camp era un requisit que els organitzadors del torneig posaven sobre la taula.

"Realment sap greu que passin aquestes coses perquè no és que hi hagi hagut un malentès o que no ens posem d'acord, sinó que avui per la Generalitat el projecte no és aquest", ha assenyalat.

Disposats a canviar el POUM

Finalment, el batlle ha assenyalat que el fet que s'incomplís el Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) no havia de ser un problema. Balliu recorda que es fan modificacions cada quatre mesos i que es podria haver ajustat de tal manera que es fes compatible amb la possibilitat de tirar endavant amb el tercer camp de golf.

"És una qüestió de voluntat política. L'Ajuntament no té cap problema i clarament vol aquesta prova i l'últim escull és el de la Generalitat, que és l'únic que diu que no i que ens ha marejat durant dos anys", ha conclòs Balliu.