Licitat el projecte de la nova estació d'autobusos de Girona que s'integrarà amb la del TAV

La nova estació ocuparà un espai de 15.000 metres quadrats i tindrà 32 andanes

La nova estació intermodal de Girona se situarà a l'espai de l'antic parc Central. L'estació tindrà un edifici a la superfície, però tots els serveis es trobaran en diferents plantes soterrades. Al nivell inferior més proper al sòl hi haurà la nova estació d'autobusos, que precisament substituirà la que hi havia en aquest indret abans no comencessin les obres del TAV.

Al segon nivell, s'hi trobarà un aparcament per a vehicles i, finalment, a l'última planta hi haurà les andanes de l'alta velocitat. Les obres per construir els túnels urbans del TAV i fer el calaix de la nova estació van començar l'estiu del 2008.

Amb motiu d'aquests treballs, l'antiga estació d'autobusos de Girona es va haver de traslladar. L'abril del 2009 es va posar en servei una terminal provisional a la plaça Espanya, just davant l'estació de Renfe.

Aquesta estació provisional d'autobusos ocupa uns terrenys de 6.000 metres quadrats -on abans hi havia un aparcament per a vehicles- i consta de 29 andanes. El vestíbul de l'estació i la zona on es venen els bitllets es troba situada pocs metres més enllà, al costat de l'estació del tren convencional.

La terminal provisional d'autobusos es mantindrà a la plaça Espanya mentre no s'enllesteixi la definitiva, que formarà part de la futura estació intermodal. Les obres per adequar la nova estació d'autobusos corresponen a la Generalitat, mentre que Adif executa tota la resta de l'edifici (és a dir, l'aparcament soterrat, les andanes del TAV i els túnels urbans).

El projecte, per al 2012

Precisament, aquest dimecres el Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació el projecte constructiu de la nova estació d'autobusos de Girona. El projecte comprèn totes les obres d'arquitectura interior i les instal·lacions, que quedaran integrades dins l'estació intermodal que construeix Adif.

El projecte que ara surt a concurs abasta una superfície de 15.000 metres quadrats. La nova terminal tindrà un vestíbul amb sala d'espera i 32 andanes per a la parada i l'estacionament dels autobusos (tant de línia com de viatgers).

La Generalitat preveu que el projecte arquitectònic s'enllesteixi durant el 2012. El Departament de Territori i Sostenibilitat precisa que la nova "estació d'autobusos quedarà connectada directament amb els serveis de tren, facilitant així la intermodalitat dels serveis de transport" a Girona.