Figueres instal·la unes plaques de suport pels llums nadalencs i estalviar així diners

Se n'han col·locat un total de 386 al llarg de la ciutat

El regidor de Serveis Urbans, Cultura popular i Festes, ha assegurat que “gràcies a aquesta nova mesura, que té un caràcter pioner, ja no caldrà penjar els cables dels balcons i les finestres, evitant així les molèsties als veïns”, i ha afegit que “les plaques han permès un estalvi de més de 37.000 euros en la concessió del muntatge dels llums dalinians”.

Estalvi acumulat

Des del 2008, el Govern municipal ha pres diferents decisions per estalviar en el cost econòmic i energètic dels llums dalinians de Nadal. Mentre que al 2008 es van destinar 203.000 euros per aquest concepte, l’any passat el cost va ser de 85.000 euros, el que va significar una reducció de més d’un 55% en la despesa. Aquest any, amb la incorporació de les plaques a les façanes, l’Ajuntament ha adjudicat la instal·lació dels llums per 47.887 euros, el que representa un estalvi acumulat de més del 75% en els últims quatre anys.

Recordar que els últims anys també s’ha treballat en la reducció energètica dels llums nadalencs. De les 240, s’han substituït 129 figures dalinianes fetes amb filament lluminós per altres amb leds, mesura que es podria aplicar de nou el 2012 amb un possible canvi de totes les bombetes per aquest sistema de baix consum.