Un 24,5% dels treballadors de l'Hospital Trueta reconeix que fuma, un 4% menys que fa set anys

La Xarxa Catalana d'Hospitals Lliures de Fum del Tabac ha reconegut el centre per promoure el control d'aquesta addició en l'àmbit hospitalari

Segons l'enquesta, el 18% dels professionals del Trueta fuma diàriament, el 7% ho fa de manera ocasional, el 45% no ha fumat mai i el 30% es declara ex-fumador. Per sexes, consumeixen tabac de manera habitual el 32,7% d'homes i el 22,3% de dones, mentre que un 42,3% d'homres i un 45,4% de dones diu no haver fumat mai.

Aquesta enquesta ha comptat amb la col·laboració de la Càtedra Promoció de la Salut de la Universitat de Girona i forma part del programa d'accions que el Trueta realitza com a centre membre de la Xarxa Catalana d'Hospitals Lliures de Fum del Tabac. Justament aquest divendres, aquesta Xarxa ha reacreditat el Trueta amb l'atorgament de la qualificació de bronze, un nivell superior al que es tenia fins ara. En total, s'han lliurat 68 acreditacions a diferents centres catalans.

Aquest hospital va adherir-se a la xarxa l'any 2003 i des d'aleshores es duen a terme accions encaminades a reduir o eliminar el consum de tabac entre els seus professionals i usuaris.