Salut reitera que anunciarà la ubicació del nou Trueta abans de dos mesos

La consellera es reunirà amb alcaldes del Ripollès per la falta de metges

La polèmica per la nova ubicació del Trueta es resoldrà en els propers dos mesos. Aquest és el termini fixat per Salut per concretar si el nou centre hospitalari s'aixecarà als terrenys de Domeny a Girona – tal i com reclama l'alcaldessa, Marta Madrenas, - o si per contra l'opció definitiva és al costat del Santa Caterina de Salt, com defensa el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, a més d'altres reconeguts professionals.

En qualsevol cas, la consellera del ram, Alba Vergés, ha deixat clar que per la importància del projecte, els criteris tècnics marcaran la decisió final, tot i que "òbviament" s'escoltaran les propostes dels alcaldes afectats. "Pensem que el Trueta és un hospital de referència per a totes les comarques gironines i, per tant, ha de tenir un futur molt potent. Per això, hem de treballar tècnicament però recollim les aportacions dels alcaldes", ha assenyalat Vergés.

La consellera ha recordat que hi ha un "consens majoritari" de "no fer un anunci" sinó que es prengui una decisió "molt treballada". "Només d'aquesta manera podem garantir que sigui una realitat el més aviat possible, tot i que evidentment trigarà uns anys perquè parlem d'una inversió ni molt menys petita", ha concretat Vergés.

Un manifest dels professionals

L'aposta per Salt, l'encapçalen bona part dels metges. En concret, 78 caps de servei dels hospitals Josep Trueta de Girona i del Santa Caterina de Salt (Gironès) van signar un manifest reclamant la construcció del nou centre sanitari a la zona sud de l'àrea metropolitana, entre els termes municipals de Girona i Salt.

Els metges consideren que la seva proposta "no necessàriament" s'ha de fer a Salt, sinó que el parc hospitalari que projecten podria incloure terrenys de Girona, tal com ha afirmat el doctor Ramon Brugada.

Reunió amb alcaldes del Ripollès

Alba Vergés també s'ha referit al malestar dels alcaldes del Ripollès que han demanat una reunió amb la consellera per poder tractar la problemàtica, en relació a la unificació del servei de pediatria amb la Garrotxa, per suplir la falta de metges.

Vergés ha confirmat que es trobarà amb els alcaldes, i ha recordat que el més important és "tenir els professionals en equips perquè no es deixi descobert cap servei". "Estem treballant conjuntament amb el món local, i és evident que els alcaldes el que volen és el millor servei, com nosaltres", ha concretat.

Tot plegat ve donat per la moció aprovada pels batlles de la comarca on instaven al Departament de Salut a "resoldre urgentment la disminució progressiva de serveis sanitaris de la comarca". En el text aprovat en sessió ordinària, es denuncia que s'ha arribat a "assolir uns paràmetres que no es corresponen a un servei essencial i bàsic per a la població".