Bustiada a Girona contra el preu del lloguer dels habitatges

El Sindicat de Llogaters diu que l'Ajuntament no fa tot el possible per regular-los

Nova protesta del Sindicat de Llogaters pels preus dels habitatges de la ciutat. Aquest dissabte, una trentena de veïns han recorregut el Barri de la Devesa- Güell i han anat bústia per bústia deixant un díptic on denuncien la "impossibilitat" de molts ciutadans de viure a Girona pels preus dels lloguers, que se situen al voltant dels 600 euros de mitjana.

Segons el membre del sindicat, Aliou Diallo, el problema és que els arrendaments s'han incrementat un 5% cada any de manera regular. "Això fa que no es pugui viure al centre de Girona, i fa créixer els preus als altres barris marginals", lamenta Diallo.

El sindicat, a més, carrega contra l'Ajuntament a qui acusa de "no fer tot el que està a la seva mà" per aturar el problema. En aquest sentit, un dels principals punts de conflicte són els pisos turístics que hi ha a Girona i que superen els 850.
Especialment complicada és la situació al Barri Vell on n'hi ha uns 450, o sigui gairebé la meitat dels què hi ha a la ciutat.

Això ha portat a la Plataforma 'Més barri, menys pisos turístics', conjuntament amb el Sindicat de Llogaters, han reclamat una moratòria a l'Ajuntament per evitar que s'instal·lin més negocis d'aquest tipus. "No pot ser que el 20% dels habitatges que hi ha al Barri Vell siguin pisos turístics, i per tant no hi hagi possibilitat que estiguin a disposició dels veïns", assenyala el membre de la Plataforma 'Més barri, menys pisos turístics', Adrià Plazas.

Barris de tercera

Tot plegat, assegura Plazas, fa que hi hagi "barris de primera i barris de tercera" a la ciutat. Plazas assegura que l'informe de l'Ajuntament sobre barris com La Creueta o Font de la Pólvora "amb falta de serveis bàsics", mentre que el centre "s'ha contribuït a la gentrificació".

Les entitats també carreguen contra el consistori perquè "només té un 7,9% del parc destinat a polítiques d'habitatge", quan la llei obliga a que sigui el 15%. "L'Ajuntament té mesures, però nosaltres creiem que no les aplica", lamenta Plazas.