La platja de s'Abanell de Blanes es torna a quedar sense sorra pel temporal

L'estat de la mar no ha provocat danys en el passeig, que continua tallat en el darrer tram des de l'any passat per despreniments

Els veïns de Blanes estan acostumats a aixecar-se després d'un temporal de llevant i veure que bona part de la platja ha desaparegut a causa de l'embat de les onades. Aquests temporals de llevant afecten especialment la platja de s'Abanell perquè el mar engoleix la sorra. Des de l'ajuntament porten anys de tràmits tant amb l'Estat com amb la Generalitat per aconseguir una solució definitiva.

Per una banda, cal una reforma del passeig que, a causa dels temporals, ha quedat sense fonament en el tram final i això ha provocat esvorancs i esfondraments. De fet, la part final del passeig a la zona dels càmpings està tallada des de l'any passat quan un altre temporal va causar-hi uns forats al paviment i l'ajuntament va decidir tancar-lo per seguretat. Aquest és el tram més pròxim a la desembocadura de la Tordera.

En aquest últim tram, també han aparegut els tubs i estructures de captació d'aigua de la dessalinitzadora que inicialment estaven enterrats a la sorra de la platja però que els diversos temporals han deixat al descobert. Aquest dimecres, aquesta és la zona més malmesa del passeig.

Malgrat que el temporal va a la baixa, aquest matí les onades encara arribaven fins pràcticament el passeig i es podia veure restes de sorra tant al terra del passeig com als murs que separen la platja del passeig.

En aquesta platja és habitual que desaparegui bona part de la sorra si hi ha temporal de llevant i això obliga després, si no es recupera la sorra de manera natural, a portar sorra artificial de cara a la temporada d'estiu.