La Vall d'en Bas veu ''molt millorable'' el projecte de variant de la Generalitat

L'alcalde manté que la infraestructura "no és una prioritat" pel municipi

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas (Garrotxa) veu el projecte de la variant de les Preses anunciat aquest dimecres pel Departament de Territori i Sostenibilitat com "un nou punt de partida". Tot i així, l'alcalde del municipi, Lluís Amat, ha alertat que ho veuen com un document "molt millorable" i per això preveuen presentar al·legacions a l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental que aquest dimecres han sortit a informació pública.

De tota manera, Lluís Amat ha detallat que les millores que proposaran al Govern sortiran de la comissió municipal de seguiment de la variant. Aquest òrgan està format pels membres del govern local, regidors de l'oposició i també diversos experts. Des del primer moment, tots ells han coincidit en demanar "una via d'un carril per sentit" i que contempli "un tram soterrat a la zona de Verntallat" que respecti l'escola i la creació d'un parc urbà integrat. Segons Amat, aquests punts d'acord són "línies vermelles" que mantindran amb el nou projecte.

A més, l'Ajuntament ha anunciat que ja han contractat "una enginyeria de prestigi" per fer "una actuació exemplar".

Retards en la redacció dels projectes

L'alcalde de la Vall d'en Bas també ha recordat que el projecte s'està retardant per la fallida d'una empresa que s'encarregava de redactar el projecte. Per això ha defensat la "transparència" del consistori amb tots els veïns, malgrat que els últims dies "algyns actors" hagin desmentit.