Les interrupcions de tren d'aquest matí han afectat 6.000 viatgers

El servei s'ha restablert a les 12:25h

La circulació ferroviària entre Caldes de Malavella i Girona ha quedat restablerta a les 12.25 hores després que aquesta nit es cremessin pneumàtics a les vies, danyant la catenària i provocant la interrupció del servei.

Tècnics d'Adif han treballat durant tot el matí per reparar la catenària, i mentrestant s'ha establert un servei alternatiu per carretera per a les línies R11 i RG1. També s'han encaminat algunes persones cap a trens d'Alta Velocitat. En total, Renfe calcula que hi ha hagut 6.000 viatgers afectats.

La crema intencionada de neumàtics a la zona de vies entre Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva ha obligat a tallar durant tot el matí el servei de les línies R11 i RG1 entre Girona i Caldes perquè hi ha hagut danys a la catenària que s'han hagut de reparar. Per minimitzar les afectacions als viatgers que tenien previst agafar el tren s'ha ofert un servei alternatiu per carretera amb busos que han fet viatges entre Girona i Caldes de Malavella i facilitar així la connexió. D'altra banda, alguns viatgers que tenien previst anar a Barcelona des de Girona han pogut fer el trajecte amb trens de l'AVE i guanyar temps.

Des de Renfe calculen que hi ha hagut uns 6.000 viatgers afectats. A l'estació de Caldes de Malavella (Selva) molts dels passatgers mostraven el seu malestar per la situació. És el cas d'en Bruno que ha vingut des de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) en cotxe per agafar el tren per poder arribar a les classes que tenia a Mollet del Vallès. "Porto una hora esperant, les classes comencen a les dues i arribaré molt més tard, em molesta bastant", ha explicat l'estudiant que s'ha assabentat del que havia passat quan ha anat per comprar el bitllet.

La Carla també és una estudiant que aquest matí estava angoixada per poder arribar a temps a Barcelona per poder fer un examen. Ella és de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) i ha anat a l'estació de Caldes amb una amiga gironina amb qui havia estat per estudiar a casa seva. Explica que tenia pensat agafar el tren a dos quarts d'una per poder estar a les quatre a l'examen. "Espero agafar el que sortirà a les 12.50 h, a veure si és puntual; ara mateix el que m'importa és arribar a temps a la prova", admetia. Finalment, però, el tren ha sortit un quart d'hora més tard de previst, a les 13.16 hores.

I a l'altra cara de la moneda hi havia els passatgers que s'han assabentat del que havia passat abans de marxar de casa i s'han carregat de paciència. L'Annie, una veïna de Calella de Palafrugell (Baix Empordà), havia de viatjar a Barcelona. Ha sabut de la interrupció del servei entre Girona i Caldes per la televisió i ha decidit trucar a Renfe. "M'han informat molt amablement i espero que a partir de Caldes estigui tot perfecte com m'han dit", ha explicat a les portes de l'estació.

Mentrestant, tècnics d'Adif han estat treballant al punt entre Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva on hi ha hagut el sabotatge amb la crema de neumàtics. Anonymus Catalonia s'ha fet ressò de la crema intencionada amb una imatge de flames i assenyalant l'hora del tall a les 5.24 hores de la matinada en un punt on hi havia un pas a nivell. A banda de reparar la catenària, els tècnics també han hagut de retirar les fustes malmeses per les flames. Inicialment, la previsió del restabliment del servei es preveia a les onze del matí però finalment no ha estat fins a les 12.25 hores. El primer tren que ha tornat a circular des de l'estació de Caldes en direcció a Cervera ha estat un regional a les 12.33 hores. Els que anaven en direcció a Barcelona s'han hagut d'esperar fins a les 13.16 hores, amb vint minuts de retard.

Renfe preveu que poc a poc la situació ferroviària es normalitzi ja que la incidència ha causat també retards a altres punts.