Joan Pluma, el Girona FC i Adif, candidats a la Mosca Borda 2011

La cerimònia, organitzada pel Col·legi de Periodistes de Girona, es farà el 24 de novembre a la Marfà

Les candidatures finalistes que s'han imposat entre totes les propostes rebudes durant el període de presentació de propostes s'han donat a conèixer aquest dimarts. En la categoria de Mosca Grossa, figura Enric Cano, de Bombers de la Generalita, per la "col·laboració" amb els mitjans davant les emergències a través del seu departament de premsa i directament sobre el terreny.

Per la seva banda, s'ha tingut també en compte la "disponibilitat, simpatia i diligència" de la responsable de premsa del Festival Internacional de Música Castell de Peralada, Ruth Abuin, així com els esforços per atendre les diferents demandes dels mitjans cap als artistes del cartell "sovint força inaccessibles" i sobretot per "solucionar problemes" i facilitar la feina dels fotògrafs.

El tercer candidat a aquesta mosca és la cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de Girona, Marina Figueras, per "facilitar al màxim" la feina dels periodistes i també per estar "disponible" sigui o no en favor seu el tema que es vol treballar.

Els candidats a la Borda

L'actual director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Joan Pluma, és un dels candidats a la Mosca Borda per ser "excessivament susceptible" tot i ser una persona pública. Concretament, s'ha tingut en compte el fet que aquest any "ha estat pràcticament impossible" que atengués les peticions d'entrevista que se li han fet perquè expliqués els motius pels quals va acceptar aquest càrrec d'un govern liderat per una "formació política que no és la seva i contra la qual sempre havia batallat".

Un altra candidat és Adif, que l'any passat ja va rebre la Mosca Borda. En aquest cas, es tracta del representant del gabinet de comunicació, Daniel Martínez, pe la seva "mala predisposició continuada" en el tracte dels periodistes gironins que pretenien cobrir un tema de "rotunda actualitat" com són les obres del TAV. Les queixes recollides van des de la "no atenció" a les peticions informatives fins al perjudici de la feina periodística en casos puntuals.

El tercer candidat en aquesta categoria és el Girona FC davant les "dificultats" per poder explicar l'actualitat del club. Com a exemple dels entrebancs se cita "el tracte que el personal de seguretat dispensa als fotoperiodistes que cobreixen els partits" o el tancament dels entrenaments de l'equip de forma que es va privar a la premsa i als aficionats de recollir el dia a dia de l'equip.

La cerimònia

El 24 de novembre es donaran a conèixer els guanyadors durant un acte a la Marfà. Les votacions es recolliran fins al 21 de novembre. Fa uns dies es va donar a conèixer que el grup Sopa de Cabra rebrpa la Mosca de Sant Narcís per la "projecció" que el grup ha donat a la demarcació amb el seu retorn als escenaris. També es farà un homenatge a títol pòstum a la periodista Montse Pous i un reconeixement a Ràdio Olot com a emissora pionera de la ràdio en català, amb el lliurament de la Mosca del Col·legi 2011.