Figueres necessita uns 800.000 euros per tenir la ciutat neta

La inversió és necessària mentre no hi ha nou contracte d'escombraries

Figueres (Alt Empordà) haurà de fer una inversió extraordinària per posar al dia la maquinària del servei de neteja i recollida d'escombraries i augmentar les hores que fan els treballadors.

El vicealcalde de la ciutat, Pere Casellas, ha avançat que el govern local haurà de gastar "com a mínim uns 800.000 euros" per així "tenir la ciutat neta". Així ho ha explicat Casellas en el plenari municipal d'aquest dilluns a la tarda, en què s'ha aprovat per unanimitat declarar nul l'expedient de licitació del servei d'escombraries que es va obrir el 2018.

Aquesta mesura arriba després que el Tribunal Català de Recursos Contractuals anul·lés l'adjudicació del servei d'escombraries, ja que considerava que no s'havia tramitat correctament, arran de diversos recursos presentats per les empreses que van perdre el concurs.

Casellas ha assegurat que el nou concurs encara tardarà "com a mínim un any" abans el plec de condicions no estigui "ben embastat". Mentrestant, preveuen tirar endavant aquestes inversions prioritàries de renovar la maquinària, ja que la que tenen és "obsoleta".

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha avançat que el nou concurs ha de ser una "solució definitiva, eficaç i eficient" del servei de recollida d'escombraries i de la neteja de la ciutat. Lladó ha remarcar que l'Ajuntament té "l'oportunitat de fer-ho bé" i per això cal temps per buscar el contracte a mida.

Obertura d'un nou supermercat

En el plenari d'aquest dilluns també s'ha aprovat el projecte d'arranjament d'un aparcament públic entre el carrer del Ter i el carrer del Llobregat. Segons Lladó, aquestes obres les pagarà l'empresa Casa Ametller, que obrirà un nou supermercat d'Ametller Origen a la ciutat.

Lladó ha destacat que es tracta d'una "inversió important" al municipi, ja que obriran el segon centre més gran de tot Catalunya. Tot i així, l'empresa i l'Ajuntament han arribat "a un acord perquè ells es facin càrrec de l'arrenjament de la zona", ha detallat l'alcaldessa. Agnés Lladó ha afegit que aquesta nova superfície comercial preveu la creació de 40 llocs de treball a la ciutat.