Uns 200 antifeixistes ocupen la Plaça del Vi de Girona i impedeixen l’acte de Vox

Hi ha hagut moments de tensió amb els Mossos

Vox no ha pogut celebrar l'acte que tenia previst a la plaça del Vi de Girona sota el lema 'España existe'. Uns 200 antifeixistes s'han concentrat davant de l'Ajuntament per evitar que la quarantena de manifestants d'ultradreta hi accedissin. Això ha molestat els membres de Vox que han insistit a intentar entrar a la plaça malgrat les constants negatives per part dels Mossos, que han deixat clar que no tenien cap intenció de desallotjar l'espai, fet que han criticat els manifestants unionistes.

De fet, a les dotze del migdia els membres del partit de Santiago Abascal s'han dirigit de la Plaça Catalunya a la del Vi. Abans, però, el diputat al Congrés Juan José Aizcorbe – encarregat de llegir el manifest – ha mantingut una conversa amb el comissari en cap de la regió de Girona, Josep Milan.

Aizcorbe ha mostrat l'acta de diputat al comissari mentre li exigia que li "fes cas a ell". "Nosaltres anirem fins allà i farem una lectura simple d'un minut", assenyalava el diputat davant la negativa del policia que l'advertia que no desallotjarien les 200 persones de la plaça.

A més, Milan ha advertit que la petició per fer la concentració havia entrat fora de termini cosa que han negat fonts locals de Vox consultades per l'ACN. El cap dels Mossos a Girona també ha esgrimit "raons de seguretat" per evitar-los deixar entrar a la Plaça del Vi. Aizcorbe, visiblement molest, li ha contestat que el que haurien d'haver fet és impedir
l'ocupació de la plaça o bé desallotjar-la.

En aquest moment la quarantena de simpatitzants del partit han començat a caminar cap al consistori però un cordó d'agents de l'ARRO els han aturat abans d'arribar. Aizcorbe ha tornat a exigir que els deixessin passar mentre tornava a mostrar l'acta.

Separats pels Mossos

Finalment, Milan i Aizcorbe han acordat que els manifestants de Vox s'acostessin fins a una distància prudencial i s'han desplegat diversos efectius de l'ARRO per evitar el contacte entre els dos grups. Quan el diputat ha tret un megàfon per fer el discurs que duia preparat, els antifeixistes han activat un potent altaveu col·locat en un balcó, just a sobre d'on estaven els manifestants de Vox, i ha impedit que s'escoltés el missatge.

Al cap d'uns instants i de certs moments de tensió entre uns i altres, els concentrats del partit d'ultradreta han acabat marxant. Els Mossos també s'han retirat uns instants més tard, mentre que els antifeixistes s'han quedat fins a la una del migdia a la plaça.