Tres detinguts a diverses localitats de l'Alt Empordà per tràfic de drogues

El jutge ha enviat dos dels detinguts a presó

Cap a dos quarts de deu del vespre del dia 12 de novembre, efectius dels Mossos estaven patrullant de paisà per la zona del polígon Padrosa, situat a Hostalets de Llers per tal de detectar la possible compra i venda de drogues en aquesta zona. Els agents van detectar un vehicle aparcat i una persona al seu interior amb una actitud d'espera, en un dels carrers del polígon. També van observar que aquesta persona, minuts després, pujava a un altre cotxe que acabava d'arribar al lloc i marxaven junts amb el vehicle. Poca estona més tard van retornar i van deixar la mateixa persona davant del seu vehicle aparcat i l'altre cotxe va abandonar el lloc.

Els agents van identificar-la quan tot just pujava al seu cotxe i van comprovar que acabava de comprar droga. Mentrestant una altra patrulla dels mossos va aturar el turisme que acabava de marxar i van identificar el seu conductor. Es tracta de Maimoun E.I, que va quedar detingut per un delicte de tràfic de dogues, després que els agents escorcollessin el vehicle i trobessin 10 grams d'heroïna, 445 euros en efectiu i quatre telèfons mòbils.

L'endemà, dia 13 de novembre, a la població de la Jonquera efectius de paisà dels Mossos estaven patrullant per diferents aparcaments, també per detectar la venda de drogues. Cap a dos quarts de tres de la tarda, els agents van detectar un home sospitós dins d'un restaurant de la mateixa població, que estava parlant amb una altra persona. En marxar, els agents van comprovar que cadascú marxava amb un cotxe diferent i tots dos es dirigien cap a Capmany, el sospitós conduïa el cotxe del davant i semblava guiar a l'altre persona.

Els mossos van comprovar que els dos vehicles es van aturar en un bosc de Capmany i pocs minuts després en sortia un dels dos cotxes, precisament el que anava seguint el vehicle sospitós. Van aturar aquest vehicle i van comprovar que el seu conductor acabava d'adquirir cocaïna i heroïna. Per això, els mossos es van dirigir on estava el vehicle amb la persona sospitosa i allà van trobar dues persones manipulant bosses de plàstic.

Quan els policies es van identificar, una d'aquestes persones, la que inicialment era sospitosa va marxar corrent muntanya avall, mentre que l'altre va poder ser identificada pels mossos. Una vegada els agents van comprovar que es tractava d'Ibrahima D, el van escorcollar i van trobar uns 200 grams d'heroïna, uns 50 grams de cocaïna, unes balances digitals de precisió, estris per manipular la substància i 95 euros en efectiu. Els mossos el van detenir.

Els investigadors dels mossos van continuar les indagacions per tal de saber la identitat de la persona sospitosa que havia fugit per la muntanya. Finalment, tots els indicis recollits van portar a saber que es tractava d'Alfonso D.

L'endemà, els mossos van detenir a Figueres Alfonso D. i van escorcollar el domicili d'aquesta persona. En aquesta entrada, els agents van trobar joies, aparells de telefonia mòbil i 88.500 euros en efectiu.

Els tres detinguts, dels quals només Maimoun no té antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar l'ingrés a presó d'Alfonso D. i d'Ibrahima D.

A aquestes tres detencions, s'afegeixen les 24 detencions que es van dur a terme durant l'operatiu que els mossos van realitzar durant els mesos de juliol, agost i setembre per tal de detectar i detenir els responsables del tràfic de drogues a la comarca de l'Alt Empordà, concretament a Figueres, la Jonquera, Vilafant, Vilanova de la Muga, Garriguella i Llers.

Les substàncies intervingudes eren bàsicament haixix, marihuana, cocaïna i heroïna. Pel que fa a la marihuana, també es van localitzar quatre plantacions situades a les poblacions de Vilafant, Garriguella i Vilanova de la Muga.

Del total dels detinguts, cinc estan empresonats.