Vidal (ICV) aposta per 'impedir per llei la privatització de la sanitat'

Els ecosocialistes van presentar una proposició al Congrés fa tres anys per regular per llei el caràcter públic de la sanitat

ICV-EUiA va presentar el maig del 2008 una proposició de llei al Congrés per modificar la Llei 15/197 que segons assegura obria les portes a la participació del sector privat en la gestió de la salut pública. Aquesta iniciativa parlamentària va comptar amb el suport del PSOE, el vot en contra del PP i l'abstenció de CiU. Tot i que es va debatre el novembre de 2009 Vidal ha denunciat que "a hores d'ara encara no s'ha tramitat perquè s'ha allargat el procediment amb la prorrogació setmanal del període d'al·legacions". Segons ha dit, "aquest és un clar exemple de com els grans partits treballen a Madrid durant quatre anys després de les eleccions".

Per Vidal, la lluita contra el frau i l'evasió fiscal són "els principals instruments per garantir l'estat del benestar i els drets ciutadans, que no són un regal, perquè els recull i els fixa la pròpia Constitució". El candidat d'ICV-EUiA creu que les declaracions del Conseller de Salut, Boi Ruiz, afirmant que la salut és una responsabilitat personal "són una mostra de la ideologia conservadora i neoliberal de CiU que ho fien tot al mercat, fins i tot la sanitat".

ICV-EUiA ha presentat un total de 14 preguntes al Parlament saber els detalls del tancament dels serveis nocturns als CAP de La Selva.