CiU demana que el darrer Consell de Ministres congeli les taxes de l'Aeroport de Girona

El candidat de Girona es compromet a impulsar una proposició de llei al Congrés per eliminar la prostitució de les carreteres

El candidat de CiU al Congrés dels Diputats per Girona, Jordi Xuclà, ha demanat a la candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, que faci valdre la condició de ministra i porti a aprovació del darrer consell, el divendres, un acord on es congelin les taxes dels aeroports de Girona i Reus. Xuclà ha dit que l'executiu del PSOE està prenent decisions en els darrers dies abans de les eleccions i, per tant, ha justificat que l'acord té cabuda dins el darrer Consell de Ministres.

Xuclà també ha carregat contra la candidata socialista Carme Chacón per unes declaracions que ha qualificat "d'insult per als gironins". Xuclà ha explicat que la candidata va excusar-se per no anar al debat de 8tv dient que no es podia desdoblar "com l'N-II". "Chacón ha perdut el nord, ha demostrat que no coneix Catalunya i ha insultat els gironins"; ha dit Xuclà que ha recordat que des que és ministra de Defensa no s'ha desdoblat ni un quilòmetre d'aquesta via, una obra llargament reivindicada pel territori.

Deu compromisos per Girona

En el penúltim dia de campanya, el candidat de CiU -acompanyat dels candidats al Senat- ha presentat un seguit de compromisos de la federació nacionalista per a les comarques gironines durant la pròxima legislatura. Entre aquests, destaca la voluntat l'impulsar una proposició de llei per eliminar la prostitució de les carreteres. Segons ha detallat Xuclà, el conseller d'Interior, Felip Puig, està impulsant mesures en aquest sentit però es troba amb una limitació perquè la norma catalana no es podrà aplicar a carreteres de titularitat estatal. Això farà, per exemple, que els Mossos d'Esquadra no puguin sancionar ni prostitutes ni clients que estiguin a l'N-II. Per això, ha defensat que CiU vol aconseguir una norma a nivell estatal per acabar amb aquesta situació a les carreteres. "El debat sobre si regular o prohibir és molt gran però, de moment, ens podem centrar en el que passa a les carreteres", ha demant.

En matèria d'infraestructures, CiU es compromet a influir perquè es desdobli tota l'N-II, des de Tordera a la Jonquera, en la pròxima legislatura. "Som honestos i sabem que estem en crisi, per això no demanem el Túnel de Toses però sí compromisos concrets que es poden aconseguir", ha reivindicat. Xuclà també ha dit que s'hauria de desdoblar l'A-26 de Besalú a Figueres i fer les variants de l'Eix pirinenc d'Olot i Ribes de Freser.

El candidat ha dit que també pressionaran perquè no hi hagi més endarreriments en l'arribada de l'alta velocitat a Girona ja que, segons ha recordat, la data s'ha posposat en quatre vegades tant pel PP (que va anunciar que seria el 2004) com pel PSOE. La previsió és que el TAV arribi a Girona a finals del 2012.

Vetllar per resoldre els problemes de l'aplicació de la Llei de Costes a Empúriabrava, Santa Margarida i Blanes i la millora "definitiva" de S'Abanell a Blanes també són compromisos de CiU, com també el traspàs dels terrenys militars i de les casernes en desús de la Guàrdia Civil. La construcció de l'Arxiu Provincial i la reducció a dues hores i quinze minuts el trajecte en tren de Puigcerdà a Barcelona completen el llistat de compromisos.