Duran reclama el vot dels 'sobiranistes pragmàtics' disparant contra ERC per haver fet Montilla president

Anuncia el seu suport a la proposta republicana sobre el dret a l'autodeterminació tot i que veu més útil el pacte fiscal

Duran ha aprofitat el seu únic míting a Girona en aquesta campanya electoral per llençar el seu missatge més sobiranista. Si ja fa dies que reclama concentrar el vot en CiU apel·lant especialment als socialistes desencisats, aquest dimecres ha reclamat el suport dels nacionalistes, de la gent d'ERC i dels "sobiranistes pragmàtics".

En aquest sentit, ja ha anunciat que ell mateix votarà a favor de la proposició no de llei sobre el dret a l'autodeterminació que presentaran els republicans al Congrés, tot recordant que ell forma part d'un partit que defensa aquest dret des de la seva fundació. Això sí, s'ha preguntat "per què servirà això", i ha apostat en el seu lloc pel pacte fiscal i per crear llocs de treball.

Ara bé, dit això, ha deixat clar a ERC que mai podran comptar amb el suport de CiU per fer president de la Generalitat un no nacionalista, com han fet ells amb el socialista José Montilla.

Però les crítiques contra ERC no han fet desaparèixer els atacs contra el PSC. En concret, s'ha referit a unes declaracions de la seva candidata, Carme Chacón, en què preguntava per què una dona catalana no pot ser líder del PSOE. "Estan tan segurs de la derrota que ja no pensen en res més que en quan començaran a córrer les navalles per veure qui lidera el PSOE", ha subratllat.

Chacón, ha continuat, ja està admetent la derrota, i si no se l'ha vist a Catalunya en quatre anys, el seu interès tornarà a ser el d'abans, "que no era defensar Catalunya". "El seu interès de passat i a partir del dia 21 tornarà a ser aspirar a presidir el PSOE per defensar els interessos que van en contra del nostre país", ha conclòs.

Sobre les necessitats de Girona en concret, ha demanat a la socialista, encara ministra de Defensa, que faci que el govern espanyol congeli les tarifes de l'aeroport aquest mateix divendres, i ha assegurat que és una de les primeres qüestions que CiU demanarà al Congrés.