Millo defensa davant ramaders i agricultors gironins que s'ha d'ajornar la reforma de la PAC

El popular diu que la modificació de la llei comunitària "contrau la competitivitat" del sector i el deixa "desprotegit"

El candidat del PP per Girona ha apostat per ajornar la reforma de la PAC fins que es coneguin els pressupostos agrícoles de 2014, any en què entraria en vigor la reforma. Millo ha explicat que la reforma preveu una tarifa plana estatal per repartir els ajuts directes, amb la qual cosa, segons denuncia el PP, Catalunya deixaria de rebre el 30% de les ajudes que rep actualment. Per Millo, cal establir "uns criteris de diferenciació objectius i no discriminatoris a l'hora de donar ajudes". A més, Millo ha reflexionat que en un context de crisi com l'actual "no es pot aplicar el cafè per a tots".

A més, Millo també ha denunciat que la nova PAC preveu destinar el 30% dels ajuts actuals a l'agricultura sostenible, és a dir, a l'agricultura i ramaderia ecològica. Millo ha destacat que la mesura "podria ser bona" però, segons ha dit, si es valora el context de crisi econòmica "aquest tipus d'explotacions suposarien un sobre cost que farien minvar, encara més, els marges de benefici d'agricultors i ramaders". Per a Millo, aquesta reforma, tal com està plantejada, "contrau la competitivitat" del sector agrícola perquè "el deixa desprotegit i en pitjors condicions competencials respecte dels països extracomunitaris".

El candidat ha assegurat que el PP "luitarà per aconseguir una PAC justa que permeti renovar el sector agrícola, modernitzar-lo, sense oblidar les seves característiques i necessitats". A més, el candidat ha assegurat que no es pot acceptar una política "que suposaria la reducció d'un 10% de la renda agrària catalana a partir de 2014".

D'altra banda, per fer front a les negociacions sobre la PAC i atendre millor les necessitats d'aquest sector, Millo ha assenyalat que una de les prioritats del Partit Popular és "restablir el Ministeri d'Agricultura" -el PSOE va englobar les competències en el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí- ja que creu que és "un sector econòmic molt important i mereix que el govern reconegui les seves especificitats". En aquest sentit, Millo ha defensat que el PP "mostrarà més sensibilitat de la que han mostrat els socialistes davant d'aquest panorama" i s'ha compromès a defensar a Brussel·les una reforma de la PAC "que no retalli ajudes als agricultors espanyols, catalans i gironins".