ICV reclama a la resta de candidats gironins lluitar contra el frau fiscal i l'evasió d'impostos

Marc Vidal i Laia Ortiz aposten per fer arribar connexió de banda ampla mínima de 2 megues a tota la població

Marc Vidal ha qualificat de "gravíssim" el nivell de frau fiscal que hi ha al país i que no es combat. Per això, considera que la lluita contra la corrupció i l'evasió d'impostos ha de ser una prioritat perquè és un forat per on s'escolen molts ingressos públics. El candidat ha criticat que els altres caps de llista gironins s'hagin "fet l'orni" quan els ha plantejat fer un compromís conjunt i que, com a molt, hagin respost amb "xiuxiuejos". "Quan parlem dels diners que s'escapen es fan els despistats", ha lamentat Vidal.

La número 2 de la candidatura per Barcelona, Laia Ortiz, ha visitat aquest dimecres Girona per donar suport al cap de llista. Ortiz ha desgranat les propostes de la formació en propostes de democratització d'Internet. En aquest sentit, ha exposat diverses propostes com la derogació de la Llei Sinde. La candidata per Barcelona ha criticat que CiU, PSC i PP hagin avalat una llei que "pot censurar directament webs". Segons Ortiz, això suposa "una involució i una amenaça" per a la llibertat d'expressió i d'accés a la xarxa.

Els ecosocialistes també aposten per suprimir agències com l'SGAE que, segons Ortiz, només serveix per imposar "pràctiques abusives" contra "un bé de tots", com és la cultura. La candidata afegeix que qui hauria de gestionar aquests impostos és l'Estat o alguna administració. A més, també aposta per fer arribar una banda ampla mínima garantida arreu del territori, seria de 2 Megues. "Ens consta que a Girona encara hi ha punts negres", ha afirmat la candidata. També ha reclamant el retorn dels diners que administracions han pagat pel cànon digital després que una sentència el declari il·legal.

Al seu torn, Marc Vidal ha considerat que un dels riscos més greus que corre la democràcia és que els ciutadans deixin de creure-hi i l'abandonin. Per aquest motiu, aposta per una transició d'una "democràcia subjugada" a una "democràcia 2.0" utilitzant les xarxes social com a conversor per donar més transparència al sistema democràtic. Vidal també aposta per fer una llei de referèndums que permeti que sigui més senzill fer-ne i que per a alguns aspectes sigui obligatori.