Xuclà reivindica una nova llei de dependència perquè considera que l'actual ha estat una 'estafa'

El cap de llista al Congrés per CiU a Girona presenta el programa social durant una visita a la Cerdanya

CiU diu que el que ara està fent el Govern de la Generalitat és resoldre els expedients que trobat al calaix de casos de dependència tancats des de l'any 2007. Segons Xuclà, aquest és un exemple del que no ha de passar i proposen, des de Madrid, una nova llei de dependència.

CiU també ha destacat del programa electoral la lluita contra la pobresa i la marginació social i han recordat que una de cada cinc persones es troben en situació de precarietat i en perill d'exclusió social. "La pobresa a casa nostre té sobretot rostre de dona gran i d'infant, hem de repensar les nostres polítiques socials i prioritzar la lluita contra la pobresa", ha opinat Xuclà.

El candidat ha presentat com a aval "el treball colze a colze amb el banc dels aliments per fer repensar a la Unió Europea i al Ministeri d'Agricultura la decisió de deixar penjades tantes entitats del tercer sector dedicades a la lluita contra la pobresa".

Xuclà ha apostat també per una nova llei de mecenatge perquè considera que ara "és més necessària que mai" la implicació del sector privat en les iniciatives socials i proposa crear un marc fisca i de desgravacions més favorables a aquelles persones i empreses que contribueixen a "tirar endavant les entitats sense ànim de lucre".

"Aquesta llei no ha de servir per a les gran empreses i les gran fundacions, sinó també per a la petita i mitjana empresa i petites i mitjanes associacions que tenim a les nostres comarques", ha afirmat Xuclà. CiU s'ha compromès a registrar la nova llei de mecenatge en els primers dies de la nova legislatura i convertir-ho en una prioritat en la seva acció parlamentària.