Herrera assegura que 'donaran batalla' per aconseguir el diputat de les comarques gironines

ICV-EUiA defensa que és l'únic vot real per defensar "el dret a l'autodeterminació envers Espanya i envers els mercats"

Joan Herrera ha recordat que durant el darrer mandat ha compartit escó a Madrid amb diputats gironins i assegura que "molt sovint" la veu de l'esquerra de Girona ha hagut de ser ICV-EUiA, tot i no tenir representació a la demarcació. Per això, creu que l'opció de les comarques gironines per a la pròxima cita electoral passa per "triar" un "bipartidisme imperfecte" format per PSC, PP i CiU, o apostar per un partit "que no parla només de carreteres, sinó dels problemes de la gent".

Tot i que admet que és una fita "difícil" i que els ecosocialistes no han aconseguit mai representació gironins a Madrid, Herrera creu que un alt percentatge de vots per a ICV-EUiA diria que la societat vol una altra manera de fer política en matèria d'habitatge i, sobretot, en matèria econòmica i de justícia social. "S'ha acabat això de donar diners als bancs a canvi de res", ha assegurat Herrera, que aquest dilluns ha visitat Girona per donar suport a la candidatura encapçalada per Marc Vidal.

El secretari general d'ICV ha recordat que tant Jordi Xuclà (CiU), com Àlex Sáez (PSC) han estat diputats per Girona durant els darrer mandat i considera que han fracassat a l'hora de defensar els interessos de les comarques gironines. "I tothom sap el que representa el senyor Millo (PP)", ha conclòs Herrera. Seguint aquests arguments, Herrera ha demanat el vot per a Marc Vidal perquè assegura que votar ICV-EUiA és l'única manera de potenciar el dret a decidir, tant pel que fa a les relacions Catalunya-Espanya com la relació amb els mercats.

'Stop' desnonaments

El cap de llista ecosocialista per Girona, Marc Vidal, ha recordat que a els comarques gironines hi ha una situació social molt delicada amb 57.000 aturats, un de cada quatre infants en risc de patri desnutrició i 2.900 famílies desnonades, una mitjana de 8 al dia. Per això, assegura que calen "propostes valentes" com aturar de forma immediata els desnonaments, sobretot dels bancs que han rebut ajudes públiques "a canvi de res" i aplicar la dació en pagament.

"Cal una actuació urgent perquè les famílies que s'han quedat sense casa puguin tenir un habitatge digne", ha afirmat Vidal que creu que això passar perquè tots els pisos buits que s'han convertit en un "problema" per als bancs entrin en un parc públic d'habitatge. "Al costat de bancs amb pisos buits no pot ser que hi hagi famílies que no tenen lloc on viure, és una indignitat social", ha conclòs Vidal.