Millo apel·la a la prudència i no dóna per fet que el PP obtingui el diputat per Girona

El cap de llista popular diu que cal treballar fins el darrer dia i "no deixar-se endur per l'eufòria"

Aquest dilluns és el darrer dia que es poden publicar enquestes sobre els resultats electorals. En aquests dies de campanya, la majoria d'enquestes publicades recullen que els populars recuperen a Girona el diputat que van perdre fa vuit anys amb l'entrada del PSOE al govern estatal. De fet, recuperar la representació al Congrés dels Diputats per part de Girona -l'única demarcació de l'Estat on el PP no té representació a Madrid- és el principal objectiu del partit a la demarcació.

El candidat, però, ha apel·lat a la prudència i ha dit que, malgrat que les enquestes indiquen "un canvi en la tendència", cal que el partit "continuï explicant les propostes fins al final". "El PSOE ha donat l'esquena a Girona i ha aturat molts projectes, només hi ha una manera que Girona torni a estar a l'agenda del govern espanyol, i aquesta és que governi el PP i que obtinguem representació a Girona", ha manifestat Millo. Pel candidat, l'única enquesta que compta és, segons ha dit, el resultat de l'escrutini electoral la nit del 20 de novembre.

Millo ha fet campanya aquest dilluns a la tarda pel barri de la Marca de l'Ham, a Figueres, un barri amb alt índex de població d'origen immigrant. Millo s'ha fet acompanyar pel portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha reiterat els eixos de la campanya dels populars. Fernàndez ha dit que la seguretat, la immigració "controlada i ordenada", la creació d'ocupació i el compliment de la llei són els eixos principals de la campanya.

Fernández Díaz ha carregat contra el candidat de CiU a Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, a qui ha acusat de ser "l'alter ego" de Zapatero durant els darrers vuit anys. El portaveu dels populars a l'ajuntament de la capital catalana ha recordat que el PSOE va aprovar la reforma laboral, la reforma del codi penal i la nova llei d'estrangeria amb els vots de CiU. "Duran i Lleida ha donat suport sistemàtic al govern del PSOE", ha criticat.

"Primer generar riquesa, després repartir-la"

Per la seva banda, Millo s'ha referit a la petició de pacte fiscal que defensa CiU. Segons ha indicat el candidat per Girona, el PP aposta per la creació d'ocupació i el rellançament de l'economia i, després d'aconseguir això, per abordar la petició d'un nou finançament per a Catalunya. "No es pot posar el carro per davant dels bous", ha declarat Millo que considera que és "confondre la gent" prometre un pacte fiscal perquè "no es pot repartir una riquesa que no existeix".