Xuclà (CiU) demana els vots del PSC i ERC 'per frenar al PP'

Josep Sànchez Llibre diu que la liberalització d'horaris comercials que proposa Rajoy és una "bomba de rellotgeria" per al petit comerç

El candidat de CiU per Girona, Jordi Xuclà, ha aprofitat la darrera setmana de campanya per demanar el vot per a la federació nacionalista. El candidat ha demanat als votants socialistes que estiguin "desencantats" i també als votants independentistes d'ERC que "prestin" el vot a CiU. Xuclà ha reivindicat que és CiU 'l'única formació que pot frenar i contrapesar la majoria del PP". Segons ha dit, els gironins van donar tres diputats als socialistes a les eleccions del 2008 per contrarestar el PP però, per Xuclà, el PSC "ha fet figa".

Xuclà també ha demanat "amb tot el respecte", que els votants d'ERC "prestin" el vot a CiU sense que hagin de "canviar la seva ideologia". El candidat de CiU ha assenyalat que si es manté la davallada de la representació d'ERC iniciada a les eleccions al Parlament i també a les municipals, la formació independentista no aconseguirà mantenir l'escó a Madrid per Girona. Segons Xuclà, si ERC no manté el diputat això "obre la porta" a què el PPC pugui passar de zero a dos diputats a Girona.

Reunió amb empresaris del Pla de l'Estany

El candidat de CiU per Girona, Jordi Xuclà, i la número 2 de la llista, Montserrat Surroca, s'han reunit amb empresaris de la comarca del Pla de l'Estany per explicar-los les mesures econòmiques del programa del partit. A la reunió també hi ha assistit el portaveu de CiU d'Economia durant el darrer mandat al Congrés i un dels candidats per Barcelona, Josep Sànchez Llibre, que ha carregat contra la proposta del PP de liberalitzar els horaris comercials.

Segons ha dit Sànchez Llibre, això suposaria "una bomba de rellotgeria" per al comerç de proximitat de Catalunya. "CiU sempre ha donat suport al petit comerç i volem continuar amb aquest model", ha dit. En aquest sentit, el candidat per Girona, Jordi Xuclà, ha dit que el candidat del PP, Mariano Rajoy, el què vol és exportar el model madrileny d'horaris comercials a la resta de l'Estat. "Vol exportar el panorama madrileny on els comerços han derivat en una mena de polígons industrials que semblen las Vegas", ha manifestat.

Els membres de la federació nacionalista han avançat que CiU no acceptarà la proposta de liberalitzar horaris comercials. "Un vot al PP és un vot perquè es comencin a tancar botigues a Catalunya", ha manifestat Sànchez Llibre que ha defensat les mesures per potenciar l'economia productiva i ha criticat el PSOE per "practicar l'economia del subsidi" i el PP per fer "economia especulativa".