Unes 18.000 persones gaudeixen de les degustacions del XVII Firatast de Girona

Segons el director de la Fira, Josep Maria Matamala, aquesta edició ha estat l'any amb més afluència de públic de tota la història

Aproximadament unes 18.000 persones han gaudit de les degustacions que durant quatre dies han omplert el Palau Firal de Girona en la 17a edició del 'Firatast', la Fira Gastronòmica de Degustació i Venda de Productes a Girona. Segons el director de la fira, Josep Maria Matamala, aquesta edició ha estat "l'any amb més afluència de públic" i considera que la fira ha esta un "èxit rotund".

Segons les dades aportades pel president, s'han servit 75.000 degustacions des de la cinquantena d'expositors instal·lats al Palau Firal. En aquesta edició, com a novetat, hi havia un total de quatre agrupacions de cuina tradicional que oferien més de 40 plats típics de les comarques gironines. L'entrada al recinte valia cinc euros però incloïa tres tiquets per poder fer els tastets. La compra dels nous tiquets costava 80 cèntims cada un.

Tot i que la fira ha ofert diversitat de degustacions - des de la cuina casolana fins als plats avantguardistes- enguany la cuina tradicional ha estat la més demanada. Matamala destaca que els visitants venen al 'Firatast' a fer "l'àpat i trobar-se amb la família", per això, comenta que els plats tradicionals com el suquet de peix, l'arròs o la fideuà, són sempre "una bona opció". Aquest any, entre les novetats gastronòmiques més destacades hi havia els ous de cargol anomenats 'perles', mozzarella de búfala o el fuet de rocafort.

Matamala ha remarcat que la fira ja és una "eina útil" que les empreses i entitats dedicades al món de la restauració poden utilitzar per donar-se a conèixer.

"Èxit" de participació en els tallers

El president de la fira ha destacat "l'èxit" aconseguit en el taller coordinat per Dipsalut i l'Espai del Peix de Palamós per conèixer els aspectes positius i saludables del peix. Segons Josep Maria Matamala, el públic "va participar amb ganes" i els visitants es mostraven "molt contents" amb les activitats proposades.

Pel proper any el president de la fira ha explicat que vol solucionar el tema de les aglomeracions durant les hores puntes i té previst introduir una nova zona anomenada el 'mini tast', una petita fira per als més menuts. Segons Matamala, la fira agrada molt als nens petits i detalla que tot i que els pares paguin els tiquets qui els gestiona són els nens. Matamala també ha avançat que l'any vinent intentaran crear una zona de cafè al primer pis del Palau Firal de Girona. "Així els visitants es podran relaxar amb un cafè o una beguda", ha detallat el president del 'Firatast'.