Presó per als cinc membres d'un grup que va cometre robatoris violents a Calonge

Els membres van ser detinguts després de perpetrar un robatori amb força en un domicili de Vallirana

Els detinguts, tots amb antecedents, són David CG, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, Francisco José HF, veí de Vallirana (Baix Llobregat) i amb nacionalitat espanyola, Manuel CG veí de Sant Boi de Llobregat i amb nacionalitat espanyola, Radig B, d'Armènia i veï de Terrassa (Vallès Occidental) i Robert G, de nacionalitat armènia i veí de Barcelona.

Tots ells van ser detinguts el passat 28 d'octubre com a pressumptes autors de dos delictes de robatoris amb violència i intimidació en una casa habitada, detenció il·legal, robatori i furt d'ús de vehicle amb intimidació, resistència i desobediència a agents de l'autoritat, danys i un delicte de robatori amb força succeïts a Calonge (Baix Empordà) i a Vallirana (Baix Llobregat) durant els mesos de setembre i octubre.

En concret, el membres de la Unitat Territorial d'Investigació (UTI) de Girona van tenir coneixement que durant la matinada del 23 de setembre diversos homes havien assaltat una casa senyorial a Calonge quan els propietaris es trobaven dins del domicili.

Van fugir amb un dels vehicles de les víctimes

Els autors anaven amb el rostre tapat i van forçar una finestra per poder accedir a l'interior. Un cop a dins, van lligar i amenaçar a una de les víctimes per poder aconseguir el màxim de diners i joies. Els lladres van fugir del lloc dels fets amb un dels vehicles de les víctimes. D'aquest robatori, els lladres van aconseguir sostreure braçalets, anells, arracades, rellotges, llibres antics, pergamins i un quadre de grans dimensions. Tots els objectes en conjunt tenien un valor superior a un milió d'euros.

Arran d'aquests fets els agents de la UTI van iniciar una investigació que va acabar amb la detenció dels autors la matinada del 28 d'octubre quan fugien del poble de Vallirana. Agents dels Mossos d'Esquadra van interceptar tres vehicles que, en ser sorpresos per la presència policial de les patrulles uniformades van intentar fugir del lloc dels fets.

En l'escorcoll dels vehicles, els agents van trobar diversos guants de làtex, lots frontals, mitges, tornavisos, armes i munició de fogueig, navalles, joies i diverses medalles de la segon guerra mundial que havien extret del pis on havien comés el robatori.

Robatori a un col·leccionista d'antiguitats

Posteriorment els agents van saber que el dia 7 d'octubre s'havia produït un robatori amb violència i intimidació en un domicili de Vallirana. En aquesta ocasió els autors havien assaltat la casa d'un col·leccionista d'antiguitats i s'havien endut joies i rellotges d'or i plata, entre d'altres objectes.

Els detinguts van passar a disposició de l'autoritat judicial competent que va decretar el seu ingrés a presó el 31 d'octubre.