Sáez admet que el PSC 'ha perdut crèdit' per no haver desdoblat l'N-II a Girona

Chacón reivindica "l'orgull" gironí de "no tenir representada a la dreta anticatalana"

Sáez i Chacón, que han reunit unes 300 persones a l'acte central del PSC de les comarques gironines i que han compartit míting amb Joaquim Nadal i Pia Bosch, han volgut remarcar "l'esforç" del govern espanyol socialista per impulsar infraestructures "cabdals" per Girona i per Catalunya. Però el cap de llista gironí ha fet també autocrítica i ha explicat que els socialistes són "conscients que hem perdut crèdit per no haver desdoblat la N-II". "Ho reconeixem i no ens amaguem", ha dit, tot apuntant que en el seu programa "reivindiquem un calendari de desdoblament des de Tordera fins a La Jonquera", i advertint que "si hi ha més demora demanarem la gratuïtat de l'AP-7".

En la seva intervenció, Carme Chacón, s'ha dirigit directament a Àlex Sáez per dir-li que "malgrat les dificultats, continua sent una aposta ferma el desdoblament de la N-II a les comarques gironines". "Estem licitant nous trams, com el Sils-Caldes, i continuarà sent una aposta a Girona del PSC", ha sentenciat. La candidata per Barcelona també ha presumit d'obres finançades per l'Estat, explicant que el govern socialista ha "invertit en l'A-26 entre Besalú i Algelaguer, en l'eix pirinenc entre Portbou i Colera, i en l'ampliació d'alguns trams de l'AP-7". La socialista, a més, ha tornat a arremetre contra el Govern de la Generalitat i contra CiU per "no haver estat capaç" de renovar l'acrod amb Ryanair per l'aeroport de Girona-Costa Brava. "La incapacitat té nom i cognoms, i es diu Convergència i Unió", ha sentenciat.

Àlex Sáez també ha volgut insistir en aquesta idea recordant que pels socialistes l'aeroport és "prioritari". "Hem invertit 130 milions d'euros per tenir un aeroport de primera, i es veu afectat per la incompetència d'un Govern de segona". "Hem perdut 80 milions d'euros i el turisme se'n recent i molt", ha conclòs.

Per últim, Carme Chacón ha volgut recordar que Girona ha estat l'única demarcació de tot l'Estat que en diverses legislatures no ha aconseguit tenir diputats del PP al Congrés. Per això, ha reivindicat l'orgull que, segons ha dit, molts gironins senten per aquesta circumstància. "Quant orgullosa ha estat sempre Girona de no tenir representada a la dreta anticatalana", ha sentenciat.