Sílvia Pérez emociona en l'homenatge al seu pare, Cástor Pérez

La cantant de Palafrugell va oferir un repertori creat amb la guitarra i amb textos propis

La cantant empordanesa ha ofert al Teatre Municipal de Girona una actuació molt especial i emotiva en record del primer aniversari de la mort del seu pare, el prolífic músic i divulgador de l'havanera Cástor Pérez.

L'artista de Palafrugell, dotada d'una veu càlida i lluminosa, ha combinat aromes mediterranis, amb sons de jazz, ritmes flamencs i fados durant les quinze cançons que ha interpretat davant d'un auditori ple a vessar. La cantant, entre cançó i cançó, recordava al seu pare i comentava el procés de creació d'alguns dels arranjaments musicals que s'han ofert durant aquesta nit. Sílvia Pérez Cruz ha destacat que, tot i que es tractés d'una nit "trista", estava envoltada de gent que "l'estimava molt" i, per això, "estava molt contenta".

La cantant empordanesa ha mencionat que, pocs mesos després de morir el seu pare, va començar a treballar en aquest concert i ha remarcat les ganes que tenia de "cantar al seu pare", com si fos un "ritual en família".

Els instruments de corda com la viola o el cello i la percussió han estat els principals actors del primer concert que Sílvia Pérez Cruz ha fet en homenatge al seu pare. Conjuntament amb el concert d'avui, aquest dissabte l'artista realitzarà un recital al Teatre Coliseum de Barcelona, el dia que el seu pare compliria 56 anys. La cantant ha fet broma amb el públic del Teatre Municipal de Girona i ha explicat algunes de les anècdotes que envolten les diverses cançons que composen el seu nou disc en solitari.

Records d'infantesa

En concret ha explicat que la cançó 'Nao sei' - que l'artista ha cantat durant el recital- va fer-la el passat dia 1 de gener quan estava a Portugal, en companyia de la seva germana, mentre parlaven sobre la pèrdua d'una persona estimada. També ha explicat com, des dels vuit anys, el seu pare i ella havien cantat la cançó 'Alfonsina y el mar'.

El recital ha començat amb la presència de la cantant i una guitarra sobre l'escenari. No obstant, a mesura que es succeïen les cançons, s'han anat sumant més músics a l'espectacle fins arribar a un total de 20 durant la cançó 'Gallo Rojo'. 'Corrandes d'exili', 'Currucu', 'Luz que brillas', 'He mirat aquesta terra' o 'La tarde' són algunes de els cançons que han fet vibrar el públic del Teatre Municipal de Girona.

Entre el públic assistent, hi havia diversos membres de la família de l'artista com la mare o els seus germans.