Més de 500 empresaris i directius debatran a Girona com reactivar l'economia

La jornada 'Empresa i coneixement', que s'estructura al voltant de cinc grans eixos, aplegarà més vint ponents de prestigi a l'Auditori

El 24 de novembre Girona es convertirà en la capital dels empresaris i directius de Catalunya. La jornada 'Empresa i coneixement' portarà a l'Auditori més de vint ponents de prestigi i 500 professionals vinculats a la gestió empresarial. La iniciativa té com a objectiu crear un espai de debat, obert i participatiu, per veure de quina manera el sector pot contribuir a reactivar l'economia.

El marc conceptual de la jornada, que té per lema 'Pilars per a un nou model de creixement', gira al voltant de cinc eixos bàsics, que l'organització situa com els camins per on passarà el futur de l'empresa catalana. Un d'ells serà la innovació i la transformació; l'altre, la ciència i la tecnologia; el tercer, l'emprenedoria; el quart, les persones i, finalment, les infraestructures.

Les diferents sessions prendran aquests temes com a punt de partida per obrir un debat, en format pregunta-resposta, on els diferents ponents convidats interactuaran amb els 500 empresaris i directius assistents.

El debat es complementarà amb l'exposició de casos pràctics d'empreses que han sabut resistir la sotragada, i competir amb èxit en l'escenari actual. Entre els que s'explicaran hi ha el de l'empresa de calçat catalana Munich.

L'objectiu de la jornada 'Empresa i coneixement' és que la iniciativa es converteixi en un espai obert per a tots aquells que vulguin participar en el futur de l'economia i l'empresa catalanes. La voluntat és aportar idees i solucions per a un nou model de creixement que impliqui tots els agents, des dels treballadors fins als directius, passant per altres actors com els accionistes o els proveïdors.

Ponents de prestigi

Entre els ponents que participaran a les diferents sessions hi ha el president d'Abertis i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement, Salvador Alemany, que obrirà la jornada. Dins l'apartat 'Innovació i transformació', destaquen el director general de l'empresa Lekué, Xavier Costa i el professor Howard Yu, l'International Institute for Management Development (IMD) de Suïssa.

El director de l'Institut de Ciències Fotòniques, Lluís Torner, introduirà la sessió 'Ciència i Tecnologia', on també hi prendrà part el director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Josep Guinovart. La sessió 'Emprenedoria' tindrà com a plat fort l'entrevista al vicepresident executiu dl Massachussets Institute of Tecnhology (MIT), Israel Ruiz.

La sessió 'Persones', que analitzarà el cas del Barça com a model d'èxit, tindrà com a ponent el director de la Masia, Carles Folguera. Finalment, el president de l'Associació del Transport Internacional per Carretera (Astic), Pere Padrosa, prendrà part al debat sobre 'Infraestructures'.

La jornada compta amb el suport de la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Fundació Príncep de Girona. 'Empresa i coneixement' també tindrà una destacada presència a les xarxes socials, des d'ara i el mateix dia 24 de novembre.