Jordà reclama a l'Estat el traspàs dels camins de ronda de la Costa Brava

Denuncia que el govern espanyol "envaeix" les competències en turisme de Catalunya i reclama que doni els recursos al Govern

La candidata de la coalició d'ERC-RCAT-Catalunya Sí, Teresa Jordà, ha remarcat que la Generalitat té traspassades les competències en turisme però que, segons denuncia, l'Estat "les envaeix". Jordà ha posat alguns exemples com són la gestió dels paradors o els camins de ronda. Aquests itineraris situats a primera línia de costa són un important atractiu turístic i són de titularitat estatal. En alguns trams, esllavissades o la manca de conservació fa que pateixin desperfectes i s'hagin de tancar. En aquest punt, els ajuntament han de reclamar al ministeri que actuï.

Jordà ha dit que l'Estat "ni fa ni deixa fer" i, per això, ha reclamat el traspàs dels camins de ronda de la Costa Brava a la Generalitat. Per aconseguir el traspàs, s'hauria de modificar la Llei de Costes. La candidata de la coalició ha dit que seria bo que el govern espanyol traspasses els camins un cop estiguessin al dia i s'hagués actuat en els trams danyats però, segons ha dit, el més important és tenir-ne la gestió. "Si ens traspassen els camins amb una dotació en recursos millor, i sinó el que més importa és tenir-ne la titularitat i ja llavors prioritzarem per quins trams hem de començar", ha dit Jordà que lamenta que el territori treballa "per la qualitat turística" i que un element "tan important" com els camins de ronda no té el nivell de conservació adequat.

En aquest sentit, Jordà també ha reclamat que la part proporcional dels pressupostos de Turespaña que es destina a les comarques gironines ho pugui gestionar el Govern per tal de prioritzar on van a parar. "La nostra voluntat és destinar aquests diners al reforç de la marca Costa Brava i Catalunya en detriment de Turespaña", ha declarat.

Segons ha denunciat Jordà, el Govern ha demanat en diverses ocasions que municipis catalans, entre ells alguns de la Costa Brava sud, puguin beneficiar-se d'inversions del projecte destinat a modernitzar les destinacions turístiques considerades "madures". La candidata ha dit que cap municipi s'ha beneficiat mai d'aquestes ajudes, un fet que ha qualificat de "vergonya nacional". "Això demostra la poca sensibilitat que té l'Estat cap a Catalunya", ha denunciat.

Jordà ha presentat les propostes en matèria de turisme des del mirador de Sant Martí d'Empúries, a l'Escala (Alt Empordà), acompanyada del diputat banyolí Pere Vigo.