Jutgen un matrimoni per estafar més de 450.000 euros amb xecs falsificats

La dona reconeix que es va embutxacar 150.000 euros perquè patia dificultats econòmiques i exculpa el marit

Els fets que s'han jutjat aquest matí van tenir lloc entre els anys 2004 i 2007. Aleshores, l'acusada s'encarregava de portar la comptabilitat de l'empresa Tints i Acabats Campos S.L., amb seu a les Preses. L'acusada, que era autònoma, s'encarregava de fer els diferents pagaments i tenia accés directe als xecs, els pagarès i els extractes dels comptes corrents de la firma.

Segons sosté el fiscal, l'acusada va aprofitar la seva situació per falsificar xecs de manera recurrent amb l'ajuda del marit. En total, al llarg dels tres anys, el fiscal recull que van falsejar 423 xecs i es van arribar a embutxacar 450.631 euros. A més, per tapar totes aquestes operacions fraudulentes, l'acusació sosté que a partir del 2006 el matrimoni va començar a inventar-se factures.

Aquest matí, durant el judici, la dona ha reconegut que havia posat la mà a la caixa de l'empresa. Núria Miralles, però, només ha admès part dels fets perquè ha dit que s'havia quedat amb una tercera part del que se li imputa. En concret, l'acusada ha explicat que havia falsificat 100 xecs per valor de 150.000 euros.

L'acusada, que no ha volgut respondre les preguntes del fiscal, ha explicat que està "molt penedida" del què va fer. "Sé que he fet mal a persones que no s'ho mereixen", ha declarat davant el tribunal de la Secció Tercera.

Dificultats econòmiques

Miralles ha explicat quin va ser el motiu que la va empènyer a falsejar els xecs. Segons ha dit, aleshores passava per dificultats econòmiques, perquè entre d'altres, dues botigues que havia muntat a Banyoles i a Castelldefels havien fet aigües. Com que no veia cap altra sortida a aquest forat, Miralles ha dit que havia començat a posar la mà a la caixa.

La processada, durant la seva declaració, també ha exculpat el seu marit, també imputat en el procés. Segons ha dit, l,'home desconeixia les seves activitats il·lícites, i no se'n va assabentar fins que els dos van haver d'anar a declarar davant els Mossos d'Esquadra.

Per la seva banda, l'acusat, Miguel Amado, ha dit que no es va assabentar de res fins al moment en què la policia es va presentar a casa seva. Amado, a preguntes del seu lletrat, ha negat haver signat mai cap dels xecs fraudulents i ha afegit que, si hagués tingut alguna sospita de l'estafa, no ho hauria "consentit".

El fiscal acusa el matrimoni d'un delicte continuat d'estafa i d'un altre de falsedat en document mercantil. Inicialment, el ministeri públic demana una pena de set anys de presó per a Miralles i que pagui una multa de 3.600 euros. Per al marit, el fiscal sol·licita d'entrada cinc anys de presó i una multa de 2.700 euros.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal demana que els dos indemnitzin l'empresari tèxtil a qui van estafar amb 450.631 euros (el valor total de l'estafa). La defensa del marit en demana l'absolució i la de la dona sol·licita que se la condemni a un any de presó i a pagar una multa de 540 euros.