Millo es compromet a estendre la banda ampla 'de qualitat' a totes les comarques gironines

El candidat del PP argumenta que sense un bon accés a Internet no es pot apostar ni per la innovació ni l'emprenedoria

El candidat del PP per Girona ha reflexionat amb els empresaris de la comarca entorn les oportunitats de negoci que afavoreix tenir una bona connexió a Internet i, a més a més, l'impuls que suposa per a l'emprenedoria i la innovació. Millo ha insistit en la necessitat de "potenciar el desenvolupament tecnològic" i ha assenyalat que per al seu partit "és bàsic fomentar la creació d'empreses tecnològiques competitives a nivell internacional a més d'aprofitar les possibilitats del comerç a través d'Internet". El candidat també ha recalcat que l'Estat ha de posar els mitjans necessaris per tal de poder fomentar la innovació.

Els polígons, connectats a la xarxa

Millo s'ha referit al cas dels polígons industrials i assenyalat que encara hi ha molts on el servei de banda ampla és "insuficient i deficitari" i ha puntualitzat que no es tracta només de fer-hi arribar la connexió "de qualsevol manera", ja que ha argumentat que algunes empreses necessiten connexions molt potents per transferir grans paquets de dades. "Això, ara per ara, no s'ofereix a tot arreu", ha afirmat Millo que retreu a la resta de formacions que "no n'hi ha prou amb omplir-se la boca fent promeses". "No n'hi ha prou dient que volem potenciar la innovació i la internacionalització de les nostres empreses sinó que cal dotar-les dels recursos necessaris per fer-ho en condicions en el marc de l'era digital i la societat de la informació", ha manifestat.

Millo també ha fet referència a les comunicacions mòbils per assenyalar que, segons el darrer informe de la CMT, un 7,9% de la població gironina viu en municipis sense cobertura mòbil 3G i ha remarcat que, tot i que el percentatge no és molt elevat, "només cal fer un viatge en tren entre Figueres i Girona o un trajecte en autobús entre Girona i Olot per veure com la connexió va i ve i les molèsties que això ocasiona".

Pel PP, les noves tecnologies són un "factor clau per recuperar la competitivitat perduda en els últims anys i augmentar la productivitat". Per aquest motiu, Millo ha explicat que impulsaran l'estensió de xarxes fixes i mòbils i eliminaran les barreres administratives o normatives que impedeixin desplegar aquestes infraestructures. Entre d'altres, ha destacat que una bona xarxa de 3G pot potenciar el teletreball en el medi rural, aportant una nova oportunitat.

Compromisos amb el Ripollès

Durant la visita, el candidat popular s'ha compromès a treballar per desencallar infraestructures importants per a aquesta comarca i que fa anys que estan pendents d'executar. En aquest sentit, s'ha fixat com a prioritat el desdoblament de via de la línia de tren Barcelona - Vic - Ripoll - Puigcerdà - Tour de Querol.

Millo també s'ha referit a l'Eix Pirenaic i al Túnel de Toses, dos projectes que encara no són una realitat i que, segons denuncia Millo, han estat "arraconats" pels governs socialistes durant les dues legislatures. En aquest sentit, el candidat popular ha insistit en que "el Partit Socialista ha donat l'esquena a les comarques de Girona i, en el cas del Ripollès, no tan sols això sinó que les ha abandonat totalment".