CiU diu que llogant els edificis que l'Estat té a Girona s'acabaria el Sils-Caldes de l'N-II

Montserrat Surroca, afirma que la despesa és de 1,2 MEUR anuals i que, en canvi, desdoblar un quilòmetre d'autovia costa 1 MEUR

CiU considera que l'Estat hauria de replanificar les despeses que li suposen tenir llogats edificis com el de la Gerència del Cadastre (180.00 euros), la nova seu de la subdelegació (422.000 euros), la secretaria d'Estat del canvi climàtica (60.000 euros), l'oficina d'estrangeria (106.000 euros) o les oficines per expedir DNI, situades a la zona de Migdia (350.000 euros). En total, el lloguer d'onze edificis té un cost de 1,2 MEUR anuals.

La número 2 de CiU al Congrés, Montserrat Surroca, ha lamentat que l'Estat té "molts edificis" en propietat a Girona i, malgrat que cada vegada l'Estat té menys competències, no té una bona planificació per evitar haver de llogar-ne més.

30.000 euros al mes per les oficines del DNI

Un dels casos que és "més escandalós" per CiU és el de les dependències de 1.000 m2 que l'Estat té llogats a la zona de Migdia per a l'expedició de DNI i passaports. Aquest local costa 350.000 euros l'any (quasi 30.000 euros al mes) i, segons ha avançat Surroca, el ministeri "no té intenció de replantejar-se el seu lloguer". Surroca ha dit que han tingut resposta del ministeri sobre una pregunta que els demanava si pensaven fer-se enrere en el lloguer d'aquest local pel seu elevat cost. Segons la candidata, la resposta constata que el contracte de lloguer és vigent i que es pot renovar, any a any, fins el 2017. "Amb el què estan pagant ja es podria haver comprat i pagat", ha denunciat Surroca.

Segons els càlculs de la federació nacionalista, desdoblar un quilòmetre d'autovia costa 1 MEUR i, per això, consideren que el cost en lloguers que l'Estat es gasta a Girona (1,2 MEUR anuals) podria destinar-se a acabar l'N-II. Segons Surroca, amb els set anys del govern socialista de José Luís Rodríguez Zapatero es podria haver acabat el tram Sils-Caldes, aturat fa dos anys perquè l'empresa que feia les obres va fer fallida. "És bastant escandalós que prefereixin pagar lloguers enlloc de fer servir altres edificis que són propietat de l'Estat i que una prioritat per a les nostres comarques com és l'N-II estigui empantanegada", ha lamentat Surroca.

La candidata també ha recordat que el candidat del PSC per Girona, Àlex Sàez, va ser l'únic que va votar en contra de la proposta de CiU al Congrés on es demanava que part de l'antiga subdelegació del govern estatal a Girona es pogués cedir a l'escola Eiximenis per ampliar les seves dependències. "Va fer el ridícul", ha dit Surroca.