Millo vol per canviar la Llei de Costes per no afectar propietats ni negocis de primera línia

El candidat del PP per Girona diu a Blanes que la platja de s'Abanell necessita una "solució definitiva" i no els "pedaços" que han fet els socialistes

El candidat del PP per Girona s'ha reunit aquesta tarda amb una trentena d'empresaris turístics de Blanes i Lloret als quals ha presentat, a grans trets, les línies generals del programa del partit però, especialment, ha tocat temes sensibles per a aquestes poblacions. En el cas de Blanes, el manteniment de la platja de s'Abanell -que perd sorra en cada llevantada i que té encara part del passeig per acabar- i l'afectació que l'aplicació de la Llei de Costes té a la zona dels càmpings han estat els temes més destacats.

En aquest sentit, Millo s'ha compromès a impulsar un canvi en la llei. Aquest text, que data del 1969 tot i que s'ha modificat després els anys 1980 i 1988, considera que s'ha de deixar una franja de 200 metres (considerada de domini públic) entre la platja i qualsevol edificació. En el cas de Blanes, l'aplicació d'aquesta llei suposa que els càmpings situats a l'últim tram de la platja de s'Abanell perdin bona part del seu terreny, que es considera de domini públic per la proximitat amb el mar que té.

Millo ha dit que cal considerar "excepcionals" els casos on fa anys que hi ha activitat econòmica i aplicar el criteri de servitud pública als nous usos que es vulguin donar a prop del mar. "No es pot delimitar sobre un mapa l'aplicació de la llei sense conèixer el territori", ha manifestat. Millo ha defensat que aquest mateix principi d'excepcionalitat s'ha d'aplicar també a les marines interiors de Santa Margarida, a Roses, i a Empúriabrava on hi ha milers de propietaris que tenen cases i amarradors afectats per la Llei de Costes.

Un projecte definitiu per a s'Abanell

Pel que fa a la platja de s'Abanell -que pateix en cada temporal pèrdua de sorra i inclús despreniments de passeig-, el candidat popular ha manifestat que cal un "projecte definitiu". Per Millo, el PSOE ha "viscut d'esquenes" a les necessitats d'una població turística com Blanes i només ha aplicat "pedaços" després de cada temporal.

Per això, el candidat del PP defensa que, malgrat que sigui milionària, cal una solució que perduri. "Els pedaços que s'han fet d'any a any són tirar els diners perquè quan ve un altre temporal s'endú la sorra", ha lamentat. Millo creu que cal planificar anualment les inversions per portar a terme un projecte definitiu i, alhora, actuar d'urgència si els efectes de la climatologia ho requereixen. A més, s'ha compromès a impulsar el tram que queda per fer de passeig.

Aposta per la qualitat turística de Lloret

El candidat del PP per Girona també es reuneix aquest dilluns al vespre amb empresaris turístics de Lloret. En aquest sentit, Millo ha defensat que el PP vol apostar per la "qualitat turística" i vol "premiar" amb alguns incentius els empresaris "que facin bé les coses".

Millo ha recordat que la seva formació defensa un IVA super reduït per al turisme (del 4%) i també bonificacions fiscals per als empresaris que reverteixin els beneficis del negoci en la millora i modernització del mateix.