ERC diu que CiU signa 'paper mullat' quan parla sobre el desdoblament de l'N-II

La candidata per Girona, Teresa Jordà, pregunta a Jordi Xuclà què ha fet al llarg dels anys que ha estat al Congrés

El malestar entre els partits pel compromís que CiU va signar a la Cambra de Comerç de Girona fixant com a prioritat "irrenunciable" aconseguir el desdoblament de l'N-II continua. Si diumenge va ser el cap de llista del PSC, Àlex Sáez, qui va respondre a la crida que va fer Xuclà a tots els partits per adherir-se al compromís, ara és la cap de llista d'ERC-RCAT-Catalunya Sí Teresa Jordà qui respon.

Teresa Jordà sosté que CiU ha tingut prou força en alguns moments, com per exemple quan va aprovar la reforma laboral, per obligar el govern a fer l'N-II i ha lamentat que no ho hagi fet i que ara "corri a firmar documents" per "quedar bé" davant la ciutadania.

Jordà ha volgut deixar clar que ERC-RCAT-Catalunya Sí defensa el desdoblament de l'N-II des de fa anys però diu que no firmarà aquest document. Primer, perquè diu, ja té prou credibilitat per no haver de deixar per escrit el seu compromís i segon perquè el document que ha firmat CiU és, segons Jordà, "poc ambiciós".

La candidatura independentista defensa que l'AP-7 sigui de franc en el tram gironí mentre el govern de l'Estat incompleixi els seus compromisos amb l'N-II. Jordà lamenta que aquesta reivindicació no l'assumeix CiU en el document firmat. "Xuclà defensa els interessos de les autopistes però no els dels ciutadans de Girona", ha sentenciat Jordà.