Activen la prealerta de l'Inuncat per l'augment del cabal dels rius

Les previsions indiquen que les pluges continuaran persistint durant les properes hores

La previsió indica que la tendència és el creixement dels cabals circulants en els cursos fluvials dels rius de la demarcació de Girona i a l'estabilitat en els rius de la demarcació de Barcelona. En aquest sentit, Protecció Civil recomana extremar les precaucions. Aquesta advertència és especialment important pel que fa als municipis de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Seva, el Gironès, Pla de l'Estany i el Maresme.

La Direcció General de Protecció Civil ha fet arribar aquest avís de prealerta als municipis i autoritats locals per tal que prenguin les mesures preventives corresponents. Es demana especial precaució en la proximitat de rius i rieres i evitar creuar guals o passos subterranis, excepte que estiguin degudament senyalitzats i segurs.

També cal tenir en compte que la mobilitat a les carreteres augmenta en ser diumenge i que els conductors han de ser especialment curosos si circulen per carreteres secundàries o camins propers a algun riu o riera.

El riu Muga és el que presenta un cabal més abundós i cal tenir precaució en la carretera entre Vilanova de Muga i Vila-sacra, als municipis de Peralada i Castelló d'Empúries. Aquest avís també es fa extensiu als municipis de La Jonquera, Agullana i Cabanes per l'augment de cabal dels afluents del Llobregat de Muga, segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua.

Pel que fa a la previsió de les precipitacions, aquestes persistiran durant les properes hores i, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, poden arribar a superar els 100 litres per metre quadrat acumulats en 24 hores a les comarques de l'Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. Les precipitacions seran continuades i les acumulacions més importants s'enregistraran al vessant nord del Pirineu. Per sobre dels 2.500 metres és possible que s'acumulin més de 40 centímetres de neu.