Quatre detinguts per tenir una plantació de marihuana en una masia de Llambilles

Es van intervenir 1910 plantes

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir, a Llambilles (Gironès), quatre homes d’entre 25 i 45 anys, de nacionalitat marroquina, algeriana i gambiana, i veïns de Pineda de Mar (Maresme) i d’Alcarràs (Segrià), com a presumptes autor d’un delicte contra la salut pública  i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis de desembre quan agents de la comissaria de Girona van saber que en un mas de la població de Llambilles hi podria haver una plantació de marihuana.

Els investigadors van realitzar diverses comprovacions que van permetre confirmar l’existència d’una plantació indoordins d’una nau.

Ahir es va fer una entrada i perquisició a la finca on es van trobar 1910 plantes de marihuana repartides en set estances del mas. També es van intervenir 125 transformadors, 117 làmpades, 37 ventiladors i 2 aparells d’aire condicionat.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior les plantes intervingudes, amb un pes brut d’uns 110 quilograms, estarien valorades en uns 176.000 euros.

Per aquest motiu es van detenir els quatre homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric, ja que, durant el matí, els agents van rebre el suport de tècnics de Fecsa-Endesa que van constatar que la finca tenia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten altres detencions relacionades amb el cas.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, passaran demà dia 4 de gener, a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona