Girona anuncia mà dura contra qui llanci malament les escombraries

El consistori diu que no es destinaran més diners a la neteja

Abocar malament les escombraries comportarà conseqüències a Girona aquest 2020. I és que la despesa que fa l'Ajuntament de Girona en el servei de neteja – uns 16 MEUR – no s'ampliarà.

De fet, el consistori ja la considera molt alta i per tant reclama que a partir d'ara "s'embruti menys" la ciutat. Per això, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ja ha advertit que se sancionarà els veïns "incívics" que llencen la brossa o no toca, o que directament la deixen al carrer. "És inacceptable que es deixin les escombraries en contenidors incorrectes o a fora", ha reblat Madrenas.

La batllessa ha explicat que ja han explorat diverses mesures que s'han dut a terme a d'altres localitats per tal d'evitar un increment en l'import que es dedica al servei de neteja. "És una despesa que no té cap sentit i cal destinar els diners a que es gestionin bé els residus i no pas a recollir-los", explica.

Tot plegat per aconseguir una "ciutat neta i amable" i que "segueixi sent referent en gestió de residus". "Ara toca la via de la sanció perquè totes les campanyes informatives possibles ja les hem fet", ha comentat Madrenas. En aquest sentit, l'alcaldessa ha assegurat que "no hi ha cap ciutadà de Girona" que no sàpiga què ha de fer amb la seva brossa, o on van les escombraries que genera.

Per tot plegat es desplegarà un dispositiu policial "contundent" que contempla diverses mesures que s'estan acabant de treballar, i que s'explicaran en els propers mesos. "Seran actuacions policials importants", ha assegurat Madrenas, que considera que "ara cal que els que es mostren contraris a tenir respecte als seus conciutadans" es vegin obligats a tenir-lo.

Control dels patinets elèctrics

Una altra ordenança que s'està acabant d'enllestir i que preocupa a l'Ajuntament de Girona és la que fa referència a la regulació dels patinets elèctrics. En aquest sentit, Madrenas ha reconegut que veuen amb bons ulls l'ús d'aquests aparells, ja que afavoreixen el transport sostenible, si bé considera que cal regular-ne la seva circulació.

De fet, l'intendent de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, ha explicat que ara mateix no tenen una posició definida ja que no hi ha aquesta ordenança que els permeti actuar cap a un sentit o un altre, en relació als patinets. El consistori dona per fet que en els propers mesos ja s'haurà enllestit l'ordenança.