La cavalcada de Reis de Girona enguany arribarà fins al carrer d’Emili Grahit

Començarà a les 18:30h al passeig del General Mendoza

La cavalcada de Reis de Girona d’aquest diumenge, dia 5 de gener del 2020, arribarà fins al carrer d’Emili Grahit. La rua sortirà, com cada any, des del passeig del General Mendoza a les 18.30 h i està previst que arribi a la plaça del Vi al voltant de les 20h, on els tres Reis llegiran el pregó de benvinguda a la ciutat.

El recorregut de la comitiva, després de la sortida des del passeig del General Mendoza, passarà pel carrer d’Ultònia, el carrer del Migdia, travessarà el carrer de la Creu fins al tram del carrer d’Emili Grahit i continuarà pel carrer de Joan Maragall, per la plaça de Pompeu Fabra, per la Gran Via de Jaume I, l’avinguda de Sant Francesc, el lateral nord de la plaça de Catalunya i la pujada del pont de Pedra fins a arribar a la plaça del Vi.

Prèviament a la cavalcada, de 16 a 18 h, els Reis d’Orient instal·laran el seu campament als jardins de les Pedreres i a les 18 h baixaran a peu pel passeig de Fora Muralla, la pujada de les Pedreres, el carrer del Carme i la passera de l’Alferes Huarte per arribar al punt de partida de la rua: el passeig del General Mendoza. Com cada any, a les 16 h, es faran també dues precavalcades des del Centre Cultural La Mercè fins a la rambla de la Llibertat.

Amb motiu de la cavalcada, la muralla de Girona estarà tancada al públic tot el dia i la passera de l’Alferes Huarte es tallarà a partir del migdia.

La cavalcada de Reis de Girona està organitzada per l’Associació de Jesús Crucificat – Manaies de Girona i compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona. El pregó reial de la plaça del Vi s’interpretarà en llengua de signes a càrrec de l’Associació Gironina de Sords.