Unes 8.500 persones han passat pel nou espectacle de Il Circo Italiano a Girona

El circ estrena 'La veritable història de Pinotxo'

El director artístic de l'espectacle i acròbata còmic que representa la figura de Pinotxo, Marco Rossi, s'ha mostrat "molt content" pels resultats d'assistència obtinguts durant la primera setmana de l'espectacle 'La veritable història de Pinotxo' de Il Circo Italiano, situat a l'entrada nord de Girona.

L'espectacle, que es va estrenar a la ciutat el passat divendres 28 d'octubre, es pot veure fins el proper dilluns 7 de novembre a l'envelat climatitzat de 700 metres que la companyia manté a la rambla Xavier Cugat. Segons Rossi, el circ ha atret "un gran nombre de persones" i des de la companyia estan "molt contents" per la quantitat de públic que ha passat durant aquests dies per l'envelat.

Un Pinotxo portat al circ

'La veritable història de Pinotxo' és la segona obra, després de 'Somnis', que la companyia ha portat a terme des de la renovació del circ l'any 2010 amb la creació de l'empresa, Hermanos Rossi SL. L'obra està dirigida artísticament Sonia Miranda i Joan Montanyès, més conegut com a 'Monti', i es basa en una adaptació circense amb acrobàcies, trapezis i malabars de la història que Carlo Collodi va escriure l'any 1881.

Segons Marco Rossi, la idea d'adaptar la història del ninot de fusta Pinotxo ja feia 5 anys que la pensaven però no va ser fins l'any passat, mentre la companyia representava l'obra 'Somnis', que va tirar endavant el projecte amb l'ajuda de coreògrafs, músics i escriptors.

"Per a aquesta obra s'ha instal·lat una pista nova, una orquestra nova, músics i un control nou", detalla el director artístic Joan Montanyès. Segons Montanyès, l'espectacle ja està "assentat" però comenta que es tracta d'un 'working progress'; una feina en construcció que s'ha fet mentre es representava l'anterior espectacle i que, per això, considera ha estat difícil compaginar i tirar endavant el projecte.

Difícil però apassionant

Segons el director artístic, portar a terme una producció pròpia com aquesta mentre s'està representant una altra obra és "dificultós però apassionant" i destaca que, després d'una setmana de rodatge, l'espectacle ja funciona "perfectament". L'objectiu de l'obra, segons la direcció de la companyia, era renovar la visió d'un conte immortal perquè tot el públic pogués gaudir amb l'actualització circense d'aquesta història.

Marco Rossi explica que, avui en dia, "la gran majoria dels nens estan davant les màquines i no presten atenció als contes". Això, segons Rossi, és "gran error" ja que per a ell "són una font d'inspiració" i la història de Pinotxo ha servit al circ per "renovar-se" en diversos aspectes.

Il Circo Italiano està format per una cinquantena de vehicles i més d'un centenar de persones, entre les quals es troben els nou músics que composen l'orquestra anomenada 'La Banda del Xerrac'.

Els dos directors artístics de l'espectacle, Marco Rossi i Joan Montanyès, han coincidit al remarcar que els principals valors del circ són "els nous membres que s'han unit a la companyia". Segons Montanyès, "el circ viu un moment molt dolç amb la irrupció de l'última generació d'artistes joves de gran nivell" que formen part de la companyia i que aporten "potencial i il·lusió" al circ. "La companyia està vivint un canvi generacional que es pot veure dins la pista", ha detallat Montanyès, que no ha dubtat en assegurar que aquests nous membres "són el futur del circ".

No és bo que coincideixin dos circs en una mateixa ciutat

Al mateix temps, Montanyès creu que "no és bo" que dos circs es trobin en una mateixa ciutat i amb tanta proximitat tal i com ha ocorregut aquests dies a Girona amb Circ Raluy i Il Circo Italiano.

Tot i que destaca la importància i l'ajuda que ha suposat estar dins del marc del Festival de Temporada Alta, Montanyès critica que el circ va arribar a Girona "plovent i va ser una entrada difícil" ja que la pluja, el fang i l'espai reduït que tenien per instal·lar tot el circ va suposar un "petit entrebanc" per presentar l'espectacle. A més, creu que "la pluja fa que la gent no surti de casa", una cosa que segons Montanyès no succeeix al nord de l'estat espanyol perquè "estan acostumats a treure el paraigües més sovint".

Il Circo Italiano té previst realitzar una gira d'un any per tot Catalunya amb aquest espectacle i l'any vinent, seguint amb la tònica del circ de fer un espectacle cada any, presentaran el projecte 'Fantasy'.