Duran crida a 'bombardejar' les urnes amb vots a CiU per evitar la majoria absoluta del PP

Apel·la a concentrar el vot catalanista en CiU perquè el país està "en perill"

Les polèmiques declaracions de Peces-Barba li han anat com anell al dit a Duran per començar la campanya electoral. ""La millor manera de donar resposta a gent com Peces-Barba és que el dia 20 bombardegem democràticament les urnes amb paperetes de CiU" per fer possible la victòria d'una força nacionalista, ha exclamat.

Duran no ha volgut entrar en el sentit "patrimonialista i caciquil" de les afirmacions del pare de la Constitució, que tracten Catalunya i Portugal com si fossin "peces d'un monopoli", però sí ha remarcat que si Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba no les han condemnat és perquè segurament "pensin més o menys el mateix".

"Només CiU pot parar els peus a un PP obsessionat amb la majoria absoluta", ha continuat el líder d'UDC davant d'un miler de persones congregades al pavelló de l'Illa. Però també ha alertat del que pot significar optar pel PSC, ja que es tracta, ha dit, d'un vot "perdut, llençat". És més, ha assenyalat que "està en mans dels votants del Baix Llobregat i de Barcelona la possibilitat d'aturar l'onada popular" que ve el 20 de novembre.

"Si des de Catalunya votem al PSOE o donem majoria absoluta al PP, quin dret té el nostre poble a queixar-se després?", ha continuat el candidat de la federació, que ha demanat als presents que s'imaginessin què hauria passat si els 25 diputats del PSC els hagués tingut CiU durant els últims tres anys i mig.

Deixant populars i socialistes a banda, el candidat de CiU ha acabat el seu discurs reclamant als catalanistes que concentrin el seu vot en la federació, i no en forces polítiques "testimonials" que acabaran no tenint grup propi al Congrés. "Són temps d'unitat i de sang freda. El país està en perill i aiexecar-lo econòmicament i socialment només passa per CiU", ha advertit.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat un vot "responsable" el 20 de novembre. Com ha fet Duran, Mas ha avisat dels perjudicis per a Catalunya que suposaria optar per PSC o PPC. Ha carregat durament contra els primers assegurant que "s'ha demostrat a Espanya i a Catalunya que el vot al Partit Socialista és un vot al populisme, a la demagògia i a la hipocresia". El president ha recriminat que un partit que ha tingut responsabilitats de govern s'instal·li en el "populisme barat", dient que la sanitat està "enfonsada i apagada" just quan l'hospital de la Vall d'Hebron "torna a donar una mostra d'excel·lència mundial".

Respecte als populars, ha reconegut que els catalans poden caure en la temptació de pensar que donar suport a Mariano Rajoy és votar pel canvi, però ha preguntat si optant pel PP perd o guanya Catalunya. El canvi però també la defensa dels catalans, ha conclòs, només passa per CiU, "l'equip de casa".

Prèviament ha intervingut l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que ha alertat que CiU necessita un "molt bon resultat", perquè Catalunya es juga que no la prenguin "pel pito del sereno". És una qüestió, ha dit, de "dignitat". Si després de la mobilització catalana, catalanista i nacionalista CiU no treu un bon resultat, "diran que això era filfa". "Cal un molt bon resultat, no un resultat per quedar bé. Cal que la gent es tregui la son de les orelles", ha reclamat.