Chacón exigeix a Rajoy que 'demani perdó' als catalans abans de reclamar el seu vot

La candidata del PSC obre la campanya demanant a Catalunya que "torni a ser la clau" per evitar que el PP guanyi a l'Estat

Des del poliesportiu La Plana d'Esplugues i després d'un sopar amb militants i simpatitzants, Chacón ha fet aquest dijous a la nit el seu primer acte d'aquesta campanya electoral pel 20 de novembre. La socialista ha fet un repàs de les fites i drets socials assolits sota el govern espanyol del PSOE, del que ella ha format part. En aquest sentit, la cap de llista del PSC ha defensat que "només amb els socialistes es pot garantir" un ensenyament, una sanitat i uns serveis socials de qualitat i públics. És per això que ha volgut remarcar "el que ja estan fent a València, Castella-La Manxa o Madrid", autonomies governades pel Partit Popular.

I és que segons Chacón, els catalans sabran "anar a votar" massivament el 20-N i "demostrar" que poden "tornar a ser la clau per evitar que la dreta governi a Espanya". La candidata del PSC, a més, ha carregat contra Rajoy per començar la campanya a Castelldefels. I és que Carme Chacón ha demanat a Rajoy que "es disculpi" davant dels catalans "abans de venir a demanar el vot". "Que demani perdó als catalans per recollir firmes contra Catalunya, per dir que aquí es prohibeix el castellà, per dir que l'Estatut el tutelava ETA i per dir que amb el nou finançament estàvem robant a Espanya", ha dit amb to contundent.

Però no només dels populars ha parlat Chacón. Durant la seva intervenció, la socialista ha volgut posar al mateix nivell al PP i a CiU, de qui ha dit que "es barallen molt però a l'hora de la veritat són dues gotes d'aigua".

PP i CiU es barallen molt però a l'hora de la veritat són dues gotes d'aigua. A Duran li fa ràbia que recordem que te ganes de ser ministre i que està concentrat en governar junts. Tenen el mateix programa. En aquest sentit, Chacón ha remarcat que ara mateix "hi ha dues dretes, una a Espanya i una a Catalunya". "Una diu 'recortes' i l'altra diu 'retallades'; una diu 'copago' i l'altra 'copagament'; una parla castellà i l'altra català, però són la mateixa dreta", ha sentenciat, tot recordant que "Duran es mor de ganes de ser ministre i governar amb el PP".

Finalment, Chacón ha parafrasejat el seu propi eslògan i ha alertat que només "amb esforç i justícia social podrem sortir de la crisi". El discurs de la cap de llista, que havia estat presentada per l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha donat pas a l'enganxada virtual del cartell electoral, donant així el tret de sortida oficial a la campanya.