La majoria dels veïns afectats pel descalçament de Blanes tornen avui a casa

Els propietaris dels pisos situats sobre les esqueres hauran d'esperar-se, com a mínim, fins el dimecres 16 de novembre

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va mantenir ahir a la tarda una reunió amb els 36 veïns que des de dijous passat estan fora de casa. Les fortes pluges van fer malbé el paviment que revesteix la riera, que passa soterrada per la rambla Joaquim Ruyra, i l'aigua va afectar els fonaments de l'edifici número 54, descalçant-lo deu centímetres. Per precaució, l'ajuntament va desallotjar també els quinze veïns del número 52 que comparteixen entrada amb l'edifici afectat. Els fets van passar entre dimecres i dijous de la setmana passada.

Segons el calendari que han fet els geotècnics i especialistes en micropilotatge, de la mà dels tècnics municipals, s'ha decidit que els veïns de l'edifici menys afectat (el número 52) i els de la part esquerra del 54 podran tornar avui a casa, una setmana després de ser desallotjats. La tornada de la resta de veïns requerirà encara de dues setmanes més com a mínim ja que, segons les previsions dels experts, cal fer diferents proves i operacions per reforçar els fonaments i aquestes no estaran acabades fins el 16 de novembre. Per això, no s'espera que sigui, com a mínim, fins llavors que tots els veïns puguin tornar a casa.

En la mateixa reunió, també s'ha explicat que l'Agència Catalana de l'Aigua ha autoritzat "verbalment" que es pugui fonamentar amb formigó la base interior de la riera per evitar més fugues d'aigua. La fonamentació es farà entre dimecres i dijous. També està previst que els serveis de clavegueram, aigua i gas que passen per sota la vorera es restableixin ahir a la tarda.