L'ocupació turística a Girona per aquest pont és d'un 60% de mitjana

L'amenaça de pluges i mal temps fa baixar el nombre de turistes durant aquest cap de setmana de Fires

El balanç que el sector hoteler gironí fa d'aquest pont és que no ha estat tan bo com esperaven. "Amb el pont pel mig, ens pensàvem que el turisme de proximitat que vindria seria superior", explica Pastor, tot i que també reconeix que les pernoctacions a la ciutat no van lligades a les fires de Sant Narcís perquè solen ser visites d'un sol dia.

El dia més fort va ser el dissabte, com acostuma a passar, amb una ocupació que hauria arribat al 80%, segons les dades provisionals de què disposen. La resta de dies, però, les reserves han caigut fins a un 60% en el cas de divendres o un 50% el diumenge i dilluns.

Les males previsions, un factor en contra

La crisi però sobretot les previsions meteorològiques que anunciaven pluges i mal temps han estat la causa principal de la davallada d'ocupació, tot i que al final no s'han acomplert i ha fet bon temps. El gerent de l'Associació de l'Hostaleria de Girona i Radial explica que divendres a la nit hi havia hotels amb un 20% de reserves anul·lades de turistes que havien decidit no venir a la ciutat per les amenaces de pluges.

El fet de poder fer les cancel·lacions de forma fàcil i ràpid amb les noves tecnologies fa que el turista decideixi a última hora què fer. Això, però, no és sempre un factor en contra, segons explica Pastor, ja que esperen que amb el bon temps que està fent aquests dies, els turistes s'animin a venir a Girona el pròxim cap de setmana.

L'Associació de d'Hostaleria de Girona i Radial està formada per hotels, restaurants i turisme rual de la ciutat de Girona, i les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany i també la zona de la Selva interior.