Les pernoctacions en apartaments, càmpings i turisme rural augmenten un 10,5% el setembre

Catalunya és la destinació que s'imposa si el turista escull acampar en indrets com Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí o Salou

Encara que els extrahotelers són el sector hoteler minoritiar, repartit per sectors, dins d'aquest percentatge els apartaments s'imposen en un 67%, per davant dels càmpings, 27%, i el turisme rural, un 6%.

En apartaments, Catalunya s'imposa en quarta posició com a destinació més escollida entre les altres comunitats, per darrere de Canàries, Illes Balears o el País Valencià. L'estància mitjana que destinen els turistes d'apartament a Catalunya és de 7,2 dies; també la quarta més alta. A tot l'estat, les pernoctacions en apartaments han crescut un 10,3%.

En acampaments turístics l'augment interanual de pernoctacions se situa a un +12,5% i de fet Catalunya és la comunitat que més n'ha registrat, més d'1,3 milions, molt lluny de les 420.000 que s'han produït al País Valencià. De fet, per zones, la costa Brava i la costa Barcelona-Maresme són les preferides pels turistes i són qui més índex d'ocupació hotelera registren. El municipis més escollits són, per darrer Benidorm, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí i Salou

Els allotjaments rurals són els que menys increment registren respecte l'any passat. Només creixen un 3,8% -els turistes residents han baixat molt les seves estàncies en cases rurals mentre que els estrangers han disparat la xifra fins a gairebé un 20%-. En turisme rural, Catalunya -que a més és de les poques que ha augmentat el preu de les tarifes de turisme rural- és la segona comunitat més escollida, per darrere de Balears. Just per darrere seu s'hi situen Asturies i Cantàbria.