Krystian Lupa presenta el seu nou espectacle 'Waiting room.0' dins el Festival Temporada Alta

És un muntatge sorgit arran d'un assaig espontani entre el director i els actors, i que relata les vides de diferents personatges

Un tren arriba a mitjanit una estació deserta i perduda enmig del no-res, descarrega alguns viatgers i marxa. Així és com comença l'espectacle 'Waiting room.0', on els viatgers veuen caure la nit i només poden seure i desitjar l'arribada del dia en l'únic lloc calent de l'estació: la sala d'espera.

Es tracta d'un treball experimental, ja que a partir d'aquesta situació, el director polonès Krystian Lupa va deixar que els joves intèrprets que va escollir fessin el primer pas i aportessin la seva imaginació, interessos i desitjos per acabar creant un espectacle en el que es confronten les dues generacions, la del director i la dels actors.

"De nit es pot dubtar de tot, un es troba descarrilat i despullat", ha explicat el director referint-se a uns personatges que són "casuals". "Aquest espectacle vol tocar la liquiditat social i psíquica, l'actual situació social i política s'escapa de la nostra consciència i construeix altres capes del subconscient que no coneixem encara", ha assegurat Lupa.

Com en altres creacions del director, en aquest muntatge esdevé imprescindible la noció de temps, que tot ho envaeix, es converteix en una pàtina que es planeja sobre les coses, sobre l'entorn i sobre les persones.

En un principi les funcions s'havien de fer en el Teatre de Salt, però per les dimensions de l'espectacle (a Polònia es representa en una estació de tren en desús) les tres funcions d'aquest dijous, divendres i dissabte es faran a l'espai La Pineda de Sant Gregori dins el Festival Temporada Alta. Lupa ja havia passat pel festival amb espectacles com 'La calera', 'Les presidentes', 'Persona.Marilyn' o 'Ritter, Dene, Voss'.