El turisme gironí arribarà al 80% per Nadal i fregarà el 100% per Cap d'Any

La previsió és una caiguda pels Reis

Les comarques d'interior i de muntanya seran les que tindran una major ocupació aquest Nadal. La federació d'hostaleria preveu que a la Cerdanya i al Ripollès s'arribi al 80% i a la Garrotxa, al 70%. A Girona ciutat i rodalies, la previsió se situa en el 60% mentre que al litoral, on la majoria dels hotels estan tancats, la previsió se situa en un 60% a la Costa Brava Centre i la Costa Brava Nord. A la Costa Brava Sud, en canvi, esperen arribar al 70%.

Per Cap d'Any, el sector hoteler augura fregar el 100% a l'interior. En concret, les previsions són d'un 97% d'ocupació a la Cerdanya i el Ripollès mentre que a la Garrotxa seran del 90%.

A Girona i rodalies, s'espera una ocupació del 80%. El litoral, en canvi, registrarà una ocupació d'entre el 90 i el 95%. El hotels gironins ofereixen per aquestes dates paquets especials, el més habitual amb el sopar de Cap d'Any, allotjament i esmorzar. D'altres, a més, ofereixen fins a tres o quatre nits amb esmorzar i el sopar la nit del 31 de desembre o sopar, allotjament, esmorzar i ball.

Vacances per Reis

La setmana de Reis les ocupacions podrien ser més baixes. Sobretot perquè la majoria dels establiments tancaran per vacances, tot i que s'esperen reserves d'última hora. En aquest sentit, a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès les previsions d'ocupació són del 70% mentre que a la Garrotxa són del 50%. A Girona i rodalies la previsió se situarà en un 50% i al litoral, oscil·larà entre el 50 i el 55%.

Els empresaris del sector creuen que les xifres seran similars a les de l'any passat, tot i que a la costa podrien ser més baixes a l'espera de reserves de darrera hora. La majoria de les estades per aquestes dates són d'entre dues i tres nits i els dies amb major ocupació seran el divendres 27 i el dimarts 31 de desembre.

Visitant del país

Pel que fa al perfil del turista majoritari, seran parelles i famílies catalanes, principalment de la ciutat de Barcelona i rodalies, tot i que al Pirineu s'esperen turistes d'altres comarques de la província.

Bons auguris a la restauració

El sector de la restauració augura també una bona ocupació per aquestes dates i espera més reserves els dies 28 i 31 de desembre i l'1 de gener.

Pel que fa als preus, els menús de Nadal i de Sant Esteve que ofereixen oscil·len entre els 19 i els 23 euros per persones. El dia de Cap d'Any se situen entre els 80 i els 100 euros.